Jön az LG új képfeldolgozó processzora

A tévékbe szánt A9 ”Alpha” támogatja a 120 képkocka/másodperces videók megjelenítését, és fejlett képmódosító funkciókkal bír.

Az LG bejelentette, hogy a 2018-as felsőházba szánt televízióiba már az új, saját fejlesztésű és gyártású, A9 jelű, Alpha fantázianevű képfeldolgozó processzor kerül. Eddig az biztos, hogy az új C8, E8 és W8 OLED szériák kapják meg ezt a hardvert, a belépő szintet képviselő B8 sorozatból viszont hiányozni fog.

LG A9 Alpha
LG A9 Alpha (forrás: Flatpanels HD) [+]

Az Alpha támogatja a 120 képkocka/másodperces, HFR (High Frame Rate) 4K HDR tartalmak kezelését. Ugyan egyelőre még kevés az olyan film, videó, amely a 60 képkocka/másodpercet meghaladná, de a cég szerint a jövőben egyértelműen ebbe az irányba fog elmozdulni a tartalomgyártás és szolgáltatás. Arra számítanak, hogy főként a sport és akció tartalmak megjelenítése esetén jelenthet ez előrelépést.

Az Alpha tartalmaz különféle képmódosító-képjavító funkciókat is, köztük például a továbbfejlesztett, négylépcsős zajcsökkentést, amely az eddigi hagyományos eljárásoknál állítólag jobb megjelenítést nyújt. A cégtől kapott információk szerint ez az algoritmus lehetővé teszi a finomabb zajcsökkentést, jelentősen javít a tisztaságon problémás források használata esetén, és szavatolja az átmenetek simább megjelenítését. Az A9 emellett állítólag a színek megjelenítése terén is jobb munkát végez, mint az elődjei. Ennek köszönhetően a látott tónusok még jobban hasonlítanak majd az eredeti árnyalatokhoz.

Az új processzorral szerelt tévék mindegyike megkapja a 4K Cinema HDR jelölést. Ez arra utal, hogy biztosítják a nagy dinamikatartományú, HDR10, HLG, Dolby Vision és Advanced HDR by Technicolor típusú anyagok megjelenítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés