Hirdetés

Jön az X a Pro helyett

A 92 mm-es ventilátorral dolgozó, alsó kategóriás Arctic Freezer 7 Pro több, mint 10 év után kap utódot.

Az Arctic egyik legolcsóbb, torony kialakítású processzorhűtője, a Freezer 7 Pro igencsak régen jelent meg, akkor még persze LGA775 foglalathoz illeszkedő, négypatentes rögzítéssel. Azóta persze a dizájn tekintetében volt pár iteráció, és kompatibilis foglalatok listája is változott (például már nincs külön AMD-s verzió), de a most érkező utód, a Freezer 7 X komolyabb előrelépést ígér.

[+]

Ennek érdekében először is változtattak a talpon, mely a beléje sajtolt hővezető csöveknek immár direkt érintkezést biztosít a processzor kupakjával. A csövek számát háromról kettőre csökkentették, viszont immár nem párhuzamosan, hanem egymáshoz képest eltolva haladnak, így elvileg jobban képesek eloszlatni a hőt a 44 darab, 0,4 mm vastag alumínium borda között. A szellőztetésről egy egyedi műanyag keretbe épített, 92 mm-es, hidrodinamikus csapágyazású ventilátor gondoskodik, mely PWM vezérléssel 300 és 2000 rpm közötti fordulatszámon üzemelhet.

A teljes hűtő 133 x 111 x 74 mm-es méretekkel és 425 grammot tömeggel rendelkezik, és már megjelent a boltokban, ára 5-6000 forint körül mozog.

Előzmények

Hirdetés