Hirdetés

Gigantikus CPU-hűtővel várja az új Ryzen Threadrippereket az Arctic

A Freezer TR 50 csak az AMD HEDT fejlesztéseivel kompatibilis, de 32 maggal, vagy akár többel is megbirkózik.

Az Arctic leleplezte a legújabb processzorhűtőjét, amely a Freezer 50 TR nevet viseli és a Ryzen Threadripper termékcsaládhoz való. Ennek megfelelően csak Socket TR4-re lehet felszerelni, viszont az összes modellt képes lehűteni.

Hirdetés

Maga a fejlesztés óriási, 147,8 x 149,5 x 165 mm-es méretekkel rendelkezik, a tömege pedig 1242 gramm, amivel bőven a nehézsúlyú versenyzők között indul. A dizájn szempontjából a talpazatból 8 darab hővezető cső szállítja a forróságot a két darab hatalmas bordába, amelyeket egy 12 és egy 14 cm-es ventilátor hűt. Ezek fordulatszáma a hőmérséklet függvényében változik, de percenként minimum 200-at, maximum pedig rendre 1800-at és 1700-at pöröghetnek. Teljes fordulatszámon egyébként nagyjából 23,5 dB-es zajszinttel kell számolni. Utóbbi még elég hízelgő ahhoz képest, hogy 250 wattos hőmennyiséget is könnyedén elszállít.


[+]

A bordák alatt relatíve sok hely marad, így a 37,5 mm-es magas memóriák még elférnek, valamint az RGB LED-ek sem maradhattak le, ezek vezérlésére az Arctic – külön megvásárolható – A-RGB Controllerét kell használni, vagy szimplán lehet élni az alaplapgyártók által biztosított szinkronizációs technológiákkal (ASUS Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light, ASRock Polychrome Sync).


[+]

Érdemes kiemelni, hogy a harmadik generációs Ryzen Threadripperek hiányában az Arctic még nem jelenthette be az ezekkel való kompatibilitást, csupán 32 vagy több maggal rendelkező CPU-kra utalnak. Ugyanakkor a processzorral közvetlenül érintkező hővezető csövek tekintetében úgy tervezték meg a kialakítást, hogy ezek pont a Zen 2 CPU chipletek felett fussanak át.

Az Arctic Freezer 50 TR szállítása már megkezdődött, az ára 60 font, később érkezik egy A-RGB Controllerrel párosított csomag, hogy a két komponens egyszerre is be lehessen szerezni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés