Jön a Matrox Parhelia-LX

A kanadai székhelyű Matrox piaci részesedése a grafikus piacon jelenleg kisebb, mint 1%, ennek ellenére korai lenne őket temetni.

Legutóbbi bejelentésükre még emlékezhetünk, hiszen a Parhelia-512 grafikus processzor köré épített kártya rengeteg technikai újítást és kiemelkedő 3D-s teljesítményt ígért. Sajnos a teljesítmény mégsem lett olyan jó, mint gondoltuk, de azért a chip többi érdeme vitathatatlan.

Webes források szerint a Matrox jövő héten két új videokártyát is bemutat, melyek a Parhelia-LX chipre épülnek. A Parhelia-LX az eredeti Parhelia chiptől csak a 8X AGP támogatásában, esetleg kisebb optimalizációkban tér el. A kártyákat főként CAD, CAM, MCAD, valamint üzleti alkalmazásokhoz szánják. Nagyon érdekes, hogy a Matrox a kártyák elnevezésekor visszatér a Milleniumhoz a tavalyi Parhelia helyett.

A Matrox Millenium P650 64 MB memóriával és DualHead támogatással 169 euróba, a Matrox Millenium P750 pedig TripleHead funkcióval 235 euróba fog kerülni. Mindkét kártya memóriabusza 128 bites, így gyengébb 3D teljesítményt nyújtanak majd az eredeti Parhelia 512-nél.

A holland weblap szerint, mely a híreket közölte, az új kártyák hivatalos bejelentésére április 23-án kerül sor, és még a második negyedév során találkozhatunk velük a boltokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés