A 2002. év grafikus processzora a GeForce FX

Az In-Stat/MDR elemzői szerint az új GPU megérdemelte a díjat. Peter Glaskowsky, az In-Stat/MDR analitikusa úgy véli, a tavaly megjelent összes chip közül az nVidia FX terméke volt a leggyorsabb és a legbonyolultabb. Az új chip képességeit mind a játékosok, mind a fejlesztők kihasználhatják, legyen szó a Doom III-ról vagy az Unreal II-ről.

A Microprocessor Report elemzői minden évben több száz mikroprocesszor, digitális jel-processzor és alkalmazás-specifikus digitális gép közül választják ki a legjobbakat. A jelöltek listáját a http://mdronline.com webcímen lehet megtalálni.

Dan Vivoli, az nVidia marketing-alelnöke szerint nem meglepetés a díj, hiszen a technikai kiválóságuk tette cégüket a világ vezető vizuális processzor megoldás-szállítójává.

Az nVidia az FX-ért azonban nem csak ezt az elismerést zsebelte be. A Fortune Magazine is az FX-et választotta ki, mint az egyik olyan chipet, ami megváltoztatja az életünket (huhh!), kiemelve, hogy az FX a világ első valósidejű, moziminőségű grafikai és speciális effektusokat megjelentető chipje. A Számítógép Technológiai Ipari Szövetség (Computer Technology Industry Association) pedig a hardverkategóriában a "legjobb új termék" díjat adta a még meg sem jelent (fülsiketítő hangú?) üdvöskének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés