Jobb felvételeket készíthetünk a DJI Mini 2 utódjával

A Mini 3 Pro jobb képérzékelővel és fejlettebb repülési képességekkel büszkélkedhet.

Hirdetés

A DJI hosszas várakozás után leleplezte a Mini 3 Pro névre keresztelt drónt, amely a 2020-as Mini 2 közvetlen utódjának számít. Valamilyen szinten indokolt a Pro jelző, ugyanis a továbbra is csak 249 g tömegű masina elődjénél nagyobb, 1/1,3” méretű Sony szenzort kapott, amely 48 megapixeles felbontású, akár RAW formátumú fotók, illetve 4K60 SDR és 4K30 HDR videók készítését teszi lehetővé.


[+]

Az ekv. 24 mm gyújtótávolságú optika fényereje f1.7 értékre nőtt, így az elődmodellhez viszonyítva elméletileg jobb minőségű felvételeket készíthetünk rossz fényviszonyok között, a fiatalok ugyanakkor valószínűleg jobban örülnek majd annak, hogy a gimbal ezúttal függőleges állásban is képes működni, lehetővé téve a vertikális videók forgatását.


[+]

Nem csak a képrögzítő egység, de maga a drón, mint repülő eszköz is fejlődött. Az új szenzorok segítségével a rendszer immár akadályok kikerülésére is képes, amiben hasonlít a cég komolyabb eszközeire, továbbá bekerültek a repertoárba a Spotlight 2.0 és az OcuSync 3.0 rendszerek is. Ezek közül előbbi a témakövetésben, illetve az objektumok, valamint emberek körüli körözgetésben remekel, míg utóbbi egy olyan adatátviteli technológia, ami lehetővé teszi, hogy akár 30 kilométeres távolságból is vezérelhessük a drónt. Hasznos fejlesztés, hogy az akkumulátoridő az előd 31 percéről 34 percre nőtt, és bár ez az ugrás nem tűnik soknak, az eredeti Mavic Mini 30 percéhez képest azért így is 13%-os javulást jelent.

A gyártó a Mini 3 Pro piacra kerülésével kapcsolatban csak annyit árult el, hogy a nyár folyamán fog megtörténni, pontosabb dátumot viszont nem kaptunk. Szerencsére az árazás legalább ismert: az alapgép ára 669 dollár lesz, ebben a csomagban viszont még nem találunk távirányítót. Ha ilyesmi extrára is vágyunk, kénytelenek vagyunk az RC-N1 kontrollert is tartalmazó 759 dolláros, vagy az érintőkijelzős DJI RC vezérlővel kiegészített 909 dolláros csomagot választani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés