A korábbiaktól jelentősen eltérő kialakítást kapott a Surface Laptop Studio

A Microsoft tegnap bemutatott modellje új kialakítású zsanérokkal és a legfrissebb Intel processzorok egyikével kerül majd a boltok polcaira.

A Microsoft a tegnapi eseményén többek közt a Surface Laptop széria legújabb tagját is leleplezte, amelynek nevében ott figyel a vállalat asztali számítógépének, illetve a hozzá tartozó Pen és Dial perifériák elnevezésében is megtalálható Surface jelző.


[+]

Az új eszköz természetesen friss hardvert is kapott, a magnézium és alumínium ötvözetéből készült készülékház alatt dolgozó komponensekre pedig nem is lehet panaszunk. Rendeléskor az Intel Core i5-11300H és i7-11370H processzorok közül választhatunk, aki viszont dedikált grafikus vezérlőt is használna, annak mindenképp utóbbi mellett kell döntenie, hiszen csak ehhez kérhető opcionálisan egy 4 GB-os NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. A memória mennyisége 16 vagy 32 GB lehet, míg háttértárolók tekintetében egy 256 GB és 2 TB közötti skálán válogathatunk.


[+]

A Surface Laptop Studio repertoárját képezi még a beépített Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 modul, a négy hangszóróval és két mélynyomóval dolgozó Dolby Atmos audiorendszer, egy Full HD felbontású webkamera, valamint egy 58 wattórás beépített akkumulátor, beviteli eszközként pedig háttérvilágításos billentyűzetet, haptikus visszajelzésre képes érintőpadot, illetve felár ellenében egy Surface Slim Pen 2 stylust és egy Surface Dial tárcsát is kapunk.


[+]

Érintésérzékenysége révén a 120 Hz-es, 3:2 képarányú, 2400x1600 pixel felbontású, 14,4 hüvelykes beépített kijelzőt is a perifériák közé sorolhatjuk, főleg akkor, ha figyelembe vesszük az újragondolt működésű zsanért, amely a fenti képen látható három állásban használható, így notebook mellett gyakorlatilag egy tartalomfogyasztásra és -készítésre is alkalmazható tabletet is kapunk a pénzünkért.

Az új masina a tervek szerint október elejétől lesz megvásárolható, fedélzetén pedig természetesen már a MIcrosoft új operációs rendszere, a Windows 11 fog futni. Az 1600 dolláros alapmodellbe i5-ös processzort, 16 GB memóriát és egy 256 GB-os SSD-t kapunk, míg a 3100 dollárt kóstáló csúcsmodell i7-es processzort, 32 GB RAM-ot, 2 TB-nyi tárhelyet és a fent említett dedikált grafikus vezérlőt tartalmazza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés