Nemcsak a Windows, a Surface termékcsalád is frissült

A Microsoft hardveres részlege is kitett magáért, tablet, notebook és még egy egybegép is érkezett tőlük pár meglepetéssel.

Nagy nap a mai a Microsoftnál – nemcsak a Windows 10 októberi frissítése érkezett meg, de a Surface termékvonalat is elérte a rég megérdemelt frissítési hullám. Ez a belső részeket érinti, leginkább a processzorokat, a külsőre kevesebb időt pazaroltak a cégnél.

Hirdetés

A táblagépes vonalon a Surface 6 Pro az újdonság – ezen belül pedig a nyolcadik generációs Core processzor megjelenése, amelyet a már megszokott házban látunk viszont, 16 GB RAM-mal és 12,3”-es, 2736x1824 pixeles kijelzővel. A burkolat egyébként most már feketében is elérhető, de az USB Type-C konnektor beépítése ellen továbbra is tiltakozhatnak a cégnél, az ugyanis erre a verzióra sem került fel.

A 900 dollárról induló négymagos gép a plusz két magnak köszönhetően akár 67 százalékkal is gyorsabb lehet az elődöknél, amelyekhez képest a hűtési rendszeren is fejlesztettek, és a sok apró újdonság az üzemidőre is jótékony hatással van, amely a gyártó szerint eléri a 13,5 órát.


[+]

Notebookok frontján a Surface Laptop 2 az újdonság – ez 999 dollártól indul, a csúcskonfiguráció pedig 2560 dollárba kerül. Nem meglepő módon itt is a nyolcadik generációs Core processzorok jelentik a fő fejlesztést, egész pontosan a Core i5  és Core i7 kategóriából tudunk választani. A memória 8 vagy 16 GB lehet, háttértárként pedig 128 GB-tól 1 TB-ig terjedő SSD-ket lehet bevetni. Kijelzőnk képátlója 13,5”-es lesz, ezen pedig 2256x1504 képpontot számolhatunk össze. Az USB Type-C-ellenes hadjárat következtében erről a csatlakozóról itt is le kell mondani, de az 1,25 kg tömegű gépre felkerült Type-A konnektoros USB 3.1, mini DisplayPort, hangcsatlakozó és az egyedi Surface Connect Port is.


[+]

A harmadik újdonság az immár két éves Surface Studio utódja, a Studio 2 – itt is frissült a CPU, igazi csak a hetedik generációig jutottak el a tervezők. A 28”-es kijelző az elődhöz képest 38 százalékkal nagyobb fénysűrűségre képes, kontrasztaránya pedig 22 százalékkal nőtt. Meghajtásáért Pascal architektúrára épülő GeForce GPU felel, méghozzá 6 TFLOPS körüli teljesítménnyel, és továbbra is ott van a Surface Dial és Surface Pen kompatibilitás, illetve az Xbox Wireless támogatás is. A „belépőszintű” modellért a Studio 2 esetében 3499 dollárt kell fizetnünk, az árak innen indulnak felfelé, de hogy mikortól lehet megvásárolni, azt egyelőre nem részletezte a cég.


[+]

Az új Surface-család utolsó tagja a Surface Headphone, amely egy aktív zajszűrő rendszerrel is felszerelt headset (a zajszűrés hatékonysága 13 fokozatban állítható). Ebben összesen nyolc (!) mikrofon található, amelyek közül kettőnek az a feladata, hogy a Cortana használatát lehetővé tegye. Hangforrásokkal vezeték nélkül, Bluetooth interfészen keresztül kapcsolható össze, de van vezetékes bemenet is. Amennyiben teljesen a vezetékmentes használat mellett döntünk, körülbelül 15 órás üzemidőre készülhetünk, ha csak az aktív zajszűrést használjuk, ez 50 órát jelent. A fejhallgató a karácsonyi szezonra érkezik meg a boltokba, ára 350 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés