Iwill szerverlap akár 64 GB memóriával

Az Iwill bejelentette munkaállomásokban vagy szerverekben használható új alaplapját, a két AMD Opteron 200-as processzort fogadó DK88-at. A lapot különösen nagy rendszermemóriát igénylő alkalmazásokhoz szánják, hiszen processzoronként nyolc foglalat áll rendelkezésre, melyekben összesen maximum 64 GB regiszteres, ECC-s DDR RAM helyezhető el. A lapon alig néhány elektrolitkondenzátor található, az áramellátást digitális feszültségszabályozó modulokra bízták a helytakarékosság, a stabilitás és a hosszabb élettartam érdekében.

A DK88 az NVIDIA nForce Professional 2200 chipje köré épül, amelyet egy AMD 8132 PCI-X alagút, egy Winbond W83627THF I/O chip, valamint egy ADM 1026 hardverfigyelő chip egészít ki, míg alapvető grafikai képességeket az integrált ATI RageXL vezérlőnek köszönhet a lap.

Bővítőkártyák számára két PCI Express x8, egy 64 bites, 133 MHz-es PCI-X, továbbá egy ugyancsak 64 bites, de csak legfeljebb 100 MHz-es PCI-X foglalat biztosított. Meghajtókból négy EIDE eszköz, valamint négy Serial ATA II egység csatlakoztatható, utóbbiak az NVIDIA RAID-nek köszönhetően RAID 0, 1 vagy 0+1 üzemmódban is. A Broadcom BCM5721PCI-E vezérlőinek jóvoltából Gigabit Ethernet portból kettő használható. Az Extended ATX formátumú lap energiaellátása az EPS12V specifikációt követi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Iwill

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés