Csöndes munkaállomás a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új középkategóriás munkaállomását. A Celsius M440 a ház kialakításának és a hőmérsékletfüggő ventilátorszabályzásnak köszönhetően igen halkan, 25 dB(A) zajszint mellett végzi munkáját. A gyártó az új konfiguráció összeállításakor a környezetvédelmet szem előtt tartva csökkentette a káros anyagok felhasználását: az alaplap az átlagos ólommennyiség tizenkettedét tartalmazza, a nyomtatott áramköri lapok halogénmentesek, és a ház sem tartalmaz veszélyes anyagokat.

A rendszer alapja az Intel 955X lapkakészlete, melynek köszönhetően akár 8 GB központi memória (DDR2) is használható. A SATA csatolójú merevlemezek RAID 0, 1, 0+1 vagy 5 típusú tömbökbe kapcsolhatók, igény szerint a tárolórendszer kapacitása 1,6 terabájtig bővíthető, és mód van SCSI U320-kontroller beépítésére is.

Processzorként a 64 bites üzemmódot támogató Pentium 4 vagy az ugyancsak EM64T-kompatibilis kétmagos Pentium D lapkák rendelhetők. A grafikus alrendszer igen pontosan a konkrét elvárásokhoz szabható, a választékban az NVIDIA GeForce 6200TC, Quadro NVS 280, Quadro FX 540, Quadro FX 1400, Quadro FX 3450 kártyái, valamint az ATI FireGL V3250 vezérlője egyaránt megtalálható. A Celsius M440 munkaállomás 32 vagy 64 bites Windows XP Professional operációs rendszerrel vásárolható meg, melyet a DeskView rendszerfelügyeleti megoldás egészít ki. Megrendeléseket már hazánkban is fogad a Fujitsu Siemens.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés