Hirdetés

Itthon is kapható lesz a Philips kvantumpontos monitora

A Philips tavaly nyár elején adott hírt kvantumpontos monitorjáról, amit még az év folyamán akartak piacra dobni. A 16:9 képarányú, 27"-es 276E6ADSS jelzésű monitor a BOE-tól származó 1920x1080 képpont megjelenítésére képes IPS-típusú ADSDS (ADvanced Super Dimension Switch) panelre épül, amit a QD Vision Color IQ megoldásával kereszteznek, így GB-r LED-esnél olcsóbb és könnyebben kivitelezhető, mondhatni hagyományos (fehér helyett kék) LED háttérvilágítást alkalmazva érnek el 99%-os Adobe RGB, azaz széles színtérlefedettséget.


[+]

A fent vázolt kvantumpontos technológia (amiről tudástárunkban bővebb technikai elemzés található) nagyon ígéretes, a Philips E-sorozatú kijelzője pedig egy technológiai csemege lehetne, főleg azért, mert ezzel a megoldással eddig csak a tévéknél próbálkoztak, monitorok terén a gyártó lenne az első. Ám valami történhetett a háttérben, hiszen tavaly nyár óta a kész terméknek se híre, se hamva, egészen mostanáig. Amerikában mostantól elérhető a szóban forgó termék 300 dolláros árcédula mellett, de a hazai nagykereskedések sincsenek sokkal lemaradva, 1-1,5 hetes beérkezést ígérnek, a kiskereskedések listáján pedig előrendelésben 90-97 000 forint közötti bruttó árakat láthatunk.


[+]

Nem változtak a korábban beígért technikai paraméterek, így az említett panel 1000:1 natív kontrasztarányt, 178/178 fokos betekintési szöget, 5 ezredmásodperces G2G válaszidőt, 60 hertzes maximális frissítést, valamit 300 cd/m² fénysűrűséget tud papíron. Sajnos az állvány csak -5 és +20 fokos dönthetőséget kínál, magasságállítás, forgathatóság nincs.


[+]

A bemenetek között analóg VGA, DVI és MHL kompatibilis HDMI kap helyet, valamint egy 3,5 milliméteres jack hangkimenet is elérhető lesz. DisplayPort nincs, de úgy tűnik, a vállalat készül egy 276E6ADSW modellel, amiről már ez sem fog hiányozni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés