Médialejátszót dob piacra a GeIL

A memóriamoduljairól ismert GeIL bejelentette DAViD (Digital Audio-Video Intelligent Device) termékcsaládjának első tagját. Az iBall MPV nevű készülék zenét és videostreameket játszik le – innen a megnevezésben található rövidítés is, amely az „MP3 Plus Video” kifejezést takarja.

Hirdetés

Az iBall legfeljebb 320 kbps bitrátájú MP3-fájlok visszaadására képes, emellett FM rádiót tartalmaz, és hangfelvételre is használható. A grafikus menüben való eligazodást és a videók megtekintését egy 1,1 hüvelykes OLED-kijelző szolgálja. Sajnos a gyártó egyelőre nem tájékoztatott arról, hogy videók tekintetében milyen formátumo(ka)t támogat új eszköze. Az iBall 256, 512 MB, illetve 1 GB beépített flash memóriával kerül piacra, és USB-tárolóként is alkalmazható, bár – hacsak nem csúszott hiba a sajtóközleménybe – az 1.1-es USB interfész a fájlok feltöltését könnyen hosszadalmas elfoglaltsággá teheti.

A médialejátszó áráról és megjelenési idejéről egyelőre nincs információ, ám a GeIL máris tervbe vette egy bluetoothos verzió kiadását, amely lehetővé teszi vezeték nélküli fejhallgatók használatát is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GeIL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés