Iomega fájlszerver Wi-Fi kapcsolattal

Az Iomega megkezdte otthoni felhasználóknak és kis irodáknak szánt fájlszerverei (Network-Attached Storage, NAS) újabb típusának, a NAS 100d-nek a szállítását. A NAS 100d Fast Ethernet mellett IEEE 802.11g vezeték nélküli hálózati interfésszel is rendelkezik. Ez utóbbi nemcsak a készülék helyi hálózatra kapcsolódását szolgálja, hanem Access Point üzemmódban – az elsődleges fájlszerver funkción túlmenően – lehetővé teszi egy vezetékes LAN elérését más Wi-Fi-eszközök számára. Vezeték nélküli adatátvitel esetén a WEP titkosító algoritmus biztosított.

A NAS 100d egy 266 MHz-es Intel XScale IXP 420 processzorra épül, és 64 MB DDR SDRAM-mal rendelkezik. Két változatban, 160 és 250 GB kapacitással kerül forgalomba. A tárhely a két beépített USB 2.0 portnak köszönhetően külső merevlemezekkel még tovább bővíthető. Az Iomega az év utolsó negyedében fog olyan szoftvert kiadni, amely megkönnyíti a külső tárolók menedzselését is. A NAS 100d mellé adott alkalmazás segítségével a biztonsági mentések készítése bármely számítógépen pontosan konfigurálható és automatizálható. A készülék maximális üzemi zajszintje a gyártó adata szerint 42,1 dB.

A kisebb modell mától kapható 499 dolláros ajánlott kiskereskedelmi áron, a nagyobb kapacitású típus szeptember végén jelenik meg, és 599 dollárba fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés