Őszi Hewlett-Packard-termékdömping

A Hewlett-Packard mind nagyobb hangsúlyt fektet a számítástechnika és a szórakoztatóipar összefonódását segítő (illetve azt szignalizáló) készülékekre, ezt bizonyítja az is, hogy új termékeit a vállalat által szponzorált hétvégi MTV Video Music Awards díjátadóján mutatta be.

A számtalan új termék közül talán a HP iPodját övezi a legnagyobb figyelem. A lejátszó csak annyiban különbözik az eredeti készüléktől, hogy az Apple mellett a HP logóját is hordozza. A két vállalat közötti üzlet értékét az adja, hogy az Apple egy hatalmas új terjesztési csatornát nyert, míg a HP a világ jelenlegi legnépszerűbb online zeneboltját támogató lejátszót vehette be portfoliójába. A kísérlet kimenetele egyelőre bizonytalan, hiszen az elmúlt hónapokban több gyártó is bejelentette konkurens lejátszóit, a Sony és a Microsoft pedig nemcsak hardverrel, hanem bőséges zenei kínálatot nyújtó internetes szolgáltatással is jelentkezik.

A HP iPod szeptember közepén jelenik meg az üzletekben; a 20 GB kapacitású merevlemezzel készülő típus 299 dolláros, a 40 GB-os változat pedig 399 dolláros áron. A lejátszóhoz a HP nyomtatható „tetoválásokat” is árusít, amelyekkel a készülék megjelenését egyéni ízléséhez igazíthatja tulajdonosa – ezek a fóliák persze könnyen el is távolíthatók.


Egy hamisítatlan HP iPod

A Digital Entertainment Center a tehetősebb vásárlókat célozza meg, és egyetlen, a nappaliba is tökéletesen illő készülékben egyesíti a különféle digitális tartalmak (fotó, videó, tévé és zene) kezeléséhez, tárolásához szükséges funkciókat. A berendezés számítógépekkel is összeköthető, akár vezeték nélküli hálózaton is.


Digital Entertainment Center

A nagyfelbontású mozgóképek élvezetét a HP új 42 hüvelykes HDTV-plazmamonitora, szintén 42 hüvelykes EDTV-plazmája, valamint 26 és 30 hüvelyk képátlójú LCD-tévéi garantálják. Ezenkívül egy kivetítővel is gazdagodott a termékpaletta: az Instant Cinema Digital Projector ep9010-ben integrált DVD-lejátszó és 5.1 csatornás hangrendszer is helyet kapott. A kombinált megoldások sora azonban ezzel nem ér véget: a Pavilion dv1000 Entertainment Notebook-széria az Intel Centrino-technológiájára alapozva kínál széleskörű multimédiás képességeket – zenehallgatáshoz vagy filmek megtekintéséhez nem szükséges elindítani az operációs rendszert.


Pavilion dv1000 Entertainment Notebook

A gyártó a digitális képalkotás területén is több újdonsággal jelentkezik. Korábban már beszámoltunk a szeptembertől elérhető hordozható Photosmart 325 és 375 fotónyomtatókról. A nagyobb teljesítményű printerek választékát gazdagítja a Photosmart 8450, amelyben nyolcféle tinta használható a színgazdag nyomatok készítéséhez. A modell hálózati kapcsolattal és 2,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Ugyancsak számos funkciót kínál a Photosmart 2710, amellyel nyomtatni, szkennelni, másolni és faxolni is lehet; beépített memóriakártya-olvasóval, továbbá IEEE 802.11b/g Wireless LAN és Bluetooth interfésszel is ellátták. A nyomtatók képességeinek minél jobb kiaknázása érdekében a HP új fotópapírokat és festékpatronokat is piacra dob – ez utóbbiak Vivera Ink néven kerülnek forgalomba, a HP ugyanis ezzel a márkanévvel is erősíteni kívánja pozícióját az utángyártott patronokat, töltőkészleteket kínáló gyártók által fenyegetett piacon.

Végezetül egy 4,1 megapixeles kameráról kell szót ejtenünk. A Photosmart R607 kompakt házban kapott helyet, szolgáltatásai pedig elsősorban a digitális fotográfiával most ismerkedőket segíthetik jó minőségű felvételekhez.


Photosmart R607

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés