Hirdetés

Sokoldalú set-top box a Siemenstől

Hirdetés

Novemberben kerül piacra a Siemens Gigaset M740 AV, amellyel földi szórású digitális tévécsatornák (DVB-T) foghatók, a készülék azonban több egyszerű tévétunernél: inkább egy tárolóegység nélküli videófelvevőhöz és -lejátszóhoz hasonlítható.

Az eszköz két tunerrel rendelkezik, így egy adás rögzítése közben egy másik csatorna is nézhető. A DVB-T médiafolyamot egy PC-n vagy egy USB 2.0 portra kötött merevlemezen lehet tárolni MPEG-2 formátumban. A számítógépre vezetékes vagy – egy külön megvásárolható Wi-Fi repeater segítségével – vezeték nélküli hálózaton csatlakoztatható a készülék, amely mindkét irányban képes adatokat továbbítani. A gépen vagy a külső meghajtón tárolt videók (MPEG-1/2) és képek (JPEG, BMP, PNG, GIF) tévékészüléken is lejátszhatók, illetve megjeleníthetők, MP3 kódolású zeneszámok pedig a házi hifin is meghallgathatók a set-top boxon keresztül.

A vezérlés a távirányító és a képernyőmenü segítségével a karosszékből bonyolítható, ideértve a rögzítés időpontjának beállítását is, ami gyerekjáték a tévéadással sugárzott elektronikus „programfüzet” (EPG) használatával. Lehetőség van a felvett anyag időben eltolt megtekintésére (time shifting) és egyéni lejátszási listák összeállítására.

A készüléket két USB 2.0 és egy Fast Ethernet interfésszel látják el, videóberendezések és tévék számára két SCART csatlakozó biztosított, ezenkívül analóg és SPDIF audiokimenet áll rendelkezésre. A Gigaset M740 AV 299,95 eurós ajánlott áron kerül kiskereskedelmi forgalomba.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés