Kivégzi a RealSense kameradivízióját az Intel

A vállalat a meglévő ügyfeleket még kiszolgálja, de az üzletág dolgozóit más területekre vezénylik át.

Nemrég számolt be a CRN arról, hogy az Intel megerősítette számukra a RealSense kameradivíziójának leépítését. Ezzel a technológiával 2013-ban durrantott a Santa Clara-i óriáscég, és professzionális szinten több helyen is bevetették, de a végfelhasználókig csak egészen limitált mértékben jutott el. Ez nem volt nagy gond addig, amíg Pat Gelsinger meg nem érkezett a cég vezetői ülésébe, mivel az új elnök-vezérigazgató ugyanakkor egyértelműen a chipgyártásra koncentrálna, és ezért hajlandó áldozatokat hozni.

A RealSense tehát bármennyire is hasznos technológia, egyszerűen most nem fér bele az Intel koncepciójába, így az üzletág dolgozóit más területekre vezényli át a cég, már aki maradni akar. A RealSense fejlesztésekért felelős Sagi Ben Moshe például inkább a kilépés mellett döntött.

Az Intel természetesen a meglévő ügyfeleket kiszolgálja, ami reális vállalás lehet, mivel a CRN információi szerint nem volt sok megrendelő. Ilyen formában a RealSense mindig is nagyon rétegigénynek számított, ami miatt a beszántása nem számít akkora meglepetésnek, és különösebb problémákhoz sem fog vezetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés