Két lapkaverziót tervezett az új skálázható Xeonhoz az Intel

Az Ice Lake-SP kódnevű dizájnból XCC és HCC lapkaverzió létezik.

Az Intel az előző héten leplezte le az új skálázható Xeon sorozatot, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk. Az apróbb műhelytitkokat viszont a cég manapság nem szívesen árulja el, így eredetileg nem lehetett tudni, hogy milyen lapkaverziók készültek, illetve ezek kiterjedése és tranzisztorszáma sem ismert. Utóbbi két adatot nagyon titkolja a vállalat, de a partnerek korábban információt kaptak arról, hogy az Ice Lake-SP kódnevű dizájnból XCC és HCC lapkaverzió létezik.

Az XCC nyilván a nagyobbik opció, amelyben összesen 42 darab processzormag található, de ebből kettő még a legnagyobb modell esetében is le van tiltva. Ez a lépés növeli a kihozatalt, mivel relatíve nagy kiterjedésű lapkáról van szó. A HCC verzió összesen 28 magot rejt, és ennél is megtudtuk, hogy az elérhető modellekre maximum 26 aktív maggal rendelkező kialakítás kerül, ez szintén a kihozatalt növeli.

Régebben készült még egy LCC verzió is, amibe 16 mag került volna. Egyelőre nem tudni, hogy mi van ezzel a lapkával, annyi biztos, hogy egyetlen új Xeonhoz sincs felhasználva. Később ez még változhat, de jelenleg a kevés maggal dolgozó processzorokra is a HCC lapkaváltozat kerül.

A lapkaméret tekintetében ugyan hivatalos adat nincs, de a kész termékek alapján a HCC opció nagyjából 508, míg az XCC 644 mm²-es kiterjedésű. Ezek nem tökéletesen pontos adatok, mivel tolómérővel lettek bemérve, de a valóságtól azért nincsenek messze.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés