Kisebb szeretetcsomagot kaptak a háttérbe szorított Intel hardverek

A 15.33.45.4653-as verziójú, Legacy fázisú meghajtó általános optimalizálásokat kapott.

Az Intel elérhetővé tette a 15.33.45.4653-as verziójú úgynevezett Legacy drivercsomagot, amely a Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A meghajtó az alap HD Graphics, a HD Graphics 2500 és HD Graphics 4000 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében az Ivy Bridge lapkában, illetve a Bay Trail platformban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

Mivel Legacy támogatásról van szó, így nagy változásokat nem kell várni, elsődlegesen kódoptimalizálásokkal éltek a rendszerprogramozók, de a konkrétumokat nem hozták nyilvánosságra.

Az Intel új Legacy HD Graphics drivercsomagja a Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre az alábbi linken érhető el. A pontos dokumentáció itt olvasható. Ki kell emelni, hogy Windows 10-re támogatás csak 64 bites operációs rendszerre van, és ezen belül is az úgynevezett kompatibilitási móddal, vagyis a WDDM 1.3-as felületen keresztül. Azon egyébként ne lepődjön meg senki, hogy meghajtó a csomagolás dátuma szerint több hónapos, az Intel csak most tette elérhetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés