Hirdetés

Intel Centrino: a Banias átalakul

Hirdetés

[Intel] SANTA CLARA (Kalifornia, Egyesült Államok), 2003. január 8. - Az Intel Corporation mai bejelentése szerint a vállalat új, vezeték nélküli mobil számítástechnikai technológiája a Centrino(tm) mobil technológia márkanevet fogja viselni. Az új mobilprocesszor-mikroarchitektúrára, vezeték nélküli képességekre, valamint megnövelt akkumulátor-üzemidőt, vékonyabb és kisebb súlyú modelleket és kimagasló mobil teljesítményt támogató jellemzőkre épülő márka az Intel legjobb noteszgép-technológiáját fémjelzi.

A Centrino márka által képviselt technológiai csomagot egy (korábban "Banias" kódnévre keresztelt) mikroprocesszor, a kapcsolódó lapkakészletek és 802.11 (Wi-Fi) rendszerű vezeték nélküli hálózati képesség alkotja. A felsorolt elemek megtervezésekor, optimalizálásakor és érvényesítésekor az
Intel a vezeték nélküli mobil számítástechnika nyújtotta használati élmény tökéletesítését tartotta szem előtt. Első ízben fordul elő, hogy az Intel külön márkanevet vezet be egy technológia-kombináció jelölésére.

A Centrino mobil technológia várhatóan 2003 első felében jelenik meg a piacon.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés