Plusz egy óra üzemidő a Banias jóvoltából

Hirdetés

Az Intel notebookokba szánt új processzor-családjának alapjai a korábban Banias kódnév alatt futó Pentium-M CPU-k lesznek. Az óriáscég 1,3 és 1,6 GHz közötti órajelű Pentium-M chipet, továbbá két különlegesen kis áramigényű CPU-t akar piacra dobni, utóbbiak órajele 900 MHz és 1,1 GHz lesz. Az eddigi Pentium-M processzorokat, egy új mobil chipsettel, a WLAN-modulok és az új termékekkel együtt "Centrino" márkanév alatt akarják eladni.

Shannon Johnson, az Intel szóvivője szerint az új Centrino-család a notebookpiac összes szegmensét lefedi majd. Információk szerint az új Pentium-M chipek nagyobb teljesítményűek lesznek, de ugyanakkor kisebb energiafelvételűek, mint a régi Pentium III-M, vagy a Pentium 4-M processzortestvéreik. A kis áramfogyasztás már csak azért is fontos, mert a notebookokban már nincs plusz hely a további, vagy a nagyobb akkuknak.

Az Intel az új Centrino-chipektől azt várja, hogy további egy órával meghosszabbítják a hordozható számítógépek üzemidejét, ami a 2,5 kilós eszközök esetében például így 6 vagy akár még több órát jelenthetne. Egy Tablet-PC is az új chipekkel 4 órán át működhetne, szemben a mostani Pentium III-M chipek 3 órás teljesítményével. Az új Pentium-M lesz az Intel zászlósterméke a notebook piacon, fokozatosan háttérbe (más szegmensbe) szorítva a mobil Pentium 4-es CPU-kat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés