Új driver futott be az aktuálisan elérhető Atomokhoz

Úgy néz ki, hogy kellő nyomást helyezve egy cégre bármi elérhető. A Cedar Trail platform sok kritikát kapott az első és hónapokig egyetlen grafikus driver használhatatlansága miatt, de az Intel februárban kiadta 8.14.8.1089-es meghajtót, ami nagymértékben növelte a termék használhatóságát a temérdek hibajavításnak hála. Szerencsére a vállalat kezdi komolyan venni a felhasználók panaszait, és próbálnak az eladott termékekből használható gépeket kovácsolni. A nemrég elérhetővé vált 8.14.8.1091-es, WHQL aláírással rendelkező meghajtó egy újabb bizonyíték erre, mely a GMA 3600-as, illetve 3650-es IGP-ket támogatja.

A friss driver a hibajavításokra koncentrál, így a népszerű Google Earth alkalmazásból eltűnnek a grafikus megjelenítéssel kapcsolatos problémák, emellett a videókban sem keletkeznek többet képi hibák, ha a felhasználó a Windows Media Playeren egy WMV fájlt futtat, és mellé még megnyit a Microsoft Media Center Edition lejátszóban egy MPG állományt. A fogyasztás szempontjából lényeges lehet, hogy a driver vezérlőpultjában beállított energiagazdálkodási funkciókat most már tényleg elmenti a rendszer, így újraindítás után is érvényesek maradnak a beállítások.

A kijelzők kezelése szempontjából megszűnt az a hiba is, ami miatt a DisplayPort interfészre kötött megjelenítők többet nem adtak képet, ha a felhasználó egymás után többször kihúzta, majd bedugta a DisplayPort csatlakozót.

A 8.14.8.1091-es driver az alábbi linkről tölthető le, és a 32 bites Windows 7 operációs rendszert futtató Atom D2500, D2550, D2700, N2100, N2600 és N2800 jelzésű termékekhez telepíthető. Az Intel a többi operációs rendszerre nem tervez támogatást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés