IFA 2016: jönnek a török OLED tévék

A Vestel és az Arcelik is bemutatja az IFA-n saját OLED televízióját

Hirdetés

Ahhoz, hogy az OLED technológia a televíziós szegmensben is vetélytársa lehessen az LCD-nek, kulcsfontosságú szempont, hogy hány piaci résztvevő foglalkozik ilyen típusú termékek gyártásával, forgalmazásával. Az elmúlt években az LG volt az a vállalat, amely a legtöbb erőfeszítést tette, hogy sikerre vigye az eljárást, és most úgy tűnik, hogy egyre többen csatlakoznak a dél-koreai konszernhez.

Arcelik OLED tv
Arcelik OLED tv [+]

Két török gyártó is bejelentette ugyanis, hogy színre lép saját OLED televíziójával, és ráadásul nem is apró garázsműhelyekről van szó, hiszen mind az Arcelik, mind a Vestel igazi nagy halnak számít. Az előbbi cégcsoporthoz tartozik többek között a Grundig és a Beko, a Vestel pedig, bár saját brand alatt is forgalmazza termékeit, elsősorban OEM gyártóként, beszállítóként ismert. Többek között olyan márkák készülékeibe kerültek és kerülnek be a paneljeik, mint a Philips, a Panasonic, a Toshiba, a Polaroid, a Medion vagy a Hitachi.

Vestel OLED tv
Vestel OLED tv [+]

Az új OLED tévékről egyelőre még sok konkrétumot nem lehet tudni, azt leszámítva, hogy 65 hüvelykes LG panelekre épülnek majd, és a Vestel esetében nem lenne meglepő, ha az Android TV okostévé rendszer sem hiányozna a készülékből, hiszen a vállalat jó kapcsolatokat ápol a Google-lel. Az elkövetkező napokban minden követ megmozgatunk majd, hogy működés közben is szemügyre vegyük az új modelleket, amelyek fontos szerepet játszhatnak az OLED tévék elterjedésének, amennyiben versenyképes áron kerülnek majd a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés