IFA 2014: új notebookok és hibridek a Lenovótól

Notebookban hagyományosan erős a Lenovo, az idei IFA alkalmából is mutattak pár nagyon érdekes megoldást. Megérkezett például a 2013-as CES-en bemutatott, ThinkPad Helix hibrid felújított változata. A 11,6 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel ellátott 9,9 milliméter vastag, alig több mint 800 grammos gépházban az idei Computexen bemutatott Core M processzorok kerülnek majd, melyeket kimondottan a könnyű notebookként és tabletként is használható eszközökhöz terveznek, TPD fogyasztási értékük 10 watt körül, SDP fogyasztási értékük 5 watt alatt van, így valószínűleg tabletben eléggé kényelmetlen aktív hűtést sem igényelnek majd.

Kétféle billentyűzettel érkezik a Lenovo ThinkPad Helix
Kétféle billentyűzettel érkezik a Lenovo ThinkPad Helix [+]

Az új Helix mellé kétféle billentyűzet érkezik. Az egyszerűbb Ultrabook Keyboard olyan kialakítású, mint a Lenovo Miix 2 kiegészítője, a tablet a klaviatúra egy vájatba támasztható bele fix szögben. Az Ultrabook Pro Keyboard komolyabb, az Acer Swith 10-hez hasonló, zsanéros rendszerű billentyűzet, ráadásul akkumulátor is van benne és pöcökegérrel is felszerelték. Az új ThinkPad Helix októberben érkezik az Észak-Amerikai piacra, az egyszerűbb billentyűzettel 999 dolláros ajánlott áron. A komolyabb billentyűzetes verzióra jövő januárig kell várni.


[+]

Ugyan korábban már létezett ThinkPad Edge 15, a Lenovo most újabb modellt mutatott be ezzel a névvel. A márka eddigi legvékonyabb, otthoni felhasználásra szánt, 15,6 hüvelykes notebookját kapjuk, amelynek kijelzője nem kevesebb mint 300 fokban fordítható el, a billentyűzet lényegében aláfordul, mint a tavalyi IFA-n bemutatott IdeaPad Flex családnál. Az alumíniummal burkolt gépházban alacsony fogyasztású Intel Haswell processzorok, GeForce GT 840M grafikus alrendszer, kérésre SSHD merevlemez és Full HD felbontású, IPS technológiás érintőképernyő kerül majd. A ThinkPad Edge 15 megjelenése is októberre várható, az nem derült ki, hogy a 899 dolláros ajánlott ára milyen konfigurációhoz tartozik.


[+]

A legnagyobb, IFA-n bemutatott Lenovo notebookról, az Y70-ről már korábban írtunk, 17,3 hüvelykes, multimédiás, de akár játékra is használható modellről van szó. Karcsú, optikai meghajtót nélkülöző fémházában Haswell architektúrás Intel processzor, 1 TB-os SSHD vagy akár 512 GB-os SSD lapít, a Full HD felbontású, matt felületű érintőképernyőt pedig Maxwell architektúrás GeForce GTX 860M hajtja. Ez a nagy, részben gamer notebook a napokban már be is fut a hazai piacra, a Core i7-4710HQ processzorral, 8 GB memóriával, 1 TB-os merevlemezzel  felszerelt összeállítása FreeDOS operációs rendszerrel nagyjából 440 000 forintba, 512 GB-os SSD-vel pedig 530 000 forintba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés