Hirdetés

Új 3D-s plazma sorozat a Panasonictól

A Panasonic idén tavasszal mutatta be első Full HD felbontású, 3D-s tartalmak megjelenítésére képes tévéjét. A VT20 jelzésű megoldásokat első körben 65 és 50 hüvelykes méretben lehetett beszerezni, de Berlinbe már megérkeztek a kisebb, 42 és 46 colos testvérei, illetve egy teljesen új széria első képviselője, amely a dallamos TX-P42GT20 névre hallgat.

A névből látszik, hogy egy 42 hüvelyk képátlójú modellről van szó, amely természetesen a saját fejlesztésű NeoPDP panelt tartalmazza. A termék 600Hz-es képfrissítésre képes a Sub-field Drive technológiának köszönhetően, továbbá a 24p Smooth Film for 3D nevű eljárás a gyártó szerint kiküszöböli az esetleges képremegést, és sokkal egyenletesebbé teszi a mozgásokat.

Panasonic TX-P42GT20
Panasonic TX-P42GT20

Szép és jó, hogy vannak 3D-s tévék, ám egyelőre nem sok tartalom érhető el hozzájuk. A Panasonic mérnökei lemásolták a Samsung, illetve a Toshiba által már bevezetett rendszert, és kifejlesztettek egy 2D-3D átalakító funkciót, melyhez egy speciális processzort építettek a készülékbe.

A THX tanúsítvánnyal rendelkező TV a gyártó közleménye szerint 5 000 000:1 kontrasztaránnyal és 0,001 ms-os válaszidővel büszkélkedhet. Azt, hogy mikortól lehet megvásárolni, és mennyit kell majd érte fizetni, egyelőre még nem lehet tudni, de várhatóan karácsony előtt már a boltokban lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés