IFA 2010: új Panasonic házimozi

A japán vállalatról elsősorban a plazma tévék, illetve a fényképezőgépek, kamerák jutnak eszünkbe, de el lehet mondani, hogy a szórakoztatóelektronika más területein is megvetette már a lábát a cég. A Panasonic mondhatni folyamatosan frissíti házimozi rendszereinek kínálatát, amelyek közül az egyik legújabb modell az SC-BFT800 névre hallgat.

Ezek fejlesztése során természetesen felhasználják mindazon tapasztalatokat, amelyeket a Blu-ray lejátszók gyártása folyamán felhalmoztak. Ennek köszönhetően kapta meg az eszköz a PHL Reference Chroma Processor Plus és a Full HD Upsampling elnevezésű technológiákat, amelyek feladata a minél magasabb minőségű képi anyag előállítása. A vállalat közleménye szerint ezek a megoldások az eredeti filmfelvételhez rendkívül hű 3D-s képet eredményeznek.

Panasonic SC-BFT800
Panasonic SC-BFT800

Az élethű képek persze mit sem érnek a jó hangzásvilág nélkül, így a felhasználók joggal várják el, egy felső-középkategóriás házimozi rendszertől az emberi fül kényeztetését. A Panasonic szerint a vezeték nélküli Kelton mélysugárzó erőteljes mélyhangjai megfelelően élvezetéssé varázsolják a 3D-s filmeket, a beszédhangokat pedig külön hozza létre a Clear-Mode Dialog üzemmód, melynek révén a párbeszédek úgy szólalnak meg, mintha tényleg a képernyő közepéről érkeznének. Mindezt megfejeli a 7.1 csatornás virtuális térhangzás funkció, amely a vállalat elmondása alapján hatásosan egészíti ki a háromdimenziós élményt.

A készülékbe épített, SD kártyákat fogadó olvasónak, valamint az USB-aljzatnak köszönhetően az új házimozin mind a digitális fényképezőgéppel vagy kamkorderrel rögzített (JPEG, illetve AVCHD és MPEG2 formátumú) kétdimenziós, mind pedig a Panasonic HDC-SDT750-es kamkorderrel készített 3D-s tartalom is lejátszható.

Az SC-BFT800 elhúzható előlapi ajtóval készül, amely jobbról megnyitva lehetővé teszi a Blu-ray, a DVD és a CD lemezek behelyezését, míg balról az iPod és az iPhone termékek használatára nyílik lehetőség. A tervezés során arra is ügyelt a gyártó, hogy a rendszer dizájnjában is illeszkedjen a VIERA televíziókhoz.

A készülék már ebben a hónapban boltokba kerülhet, ám azt még nem lehet tudni, hogy mennyibe is fog kerülni.

Előzmények

Hirdetés