IFA 2017: kipróbáltuk az Acer csoda 3D headsetjét működés közben

Az Galea 500 követi a fejmozgást, és ahhoz igazítja a térhatású hangzást.

Az Acer a Predator termékcsaládot kibővíti különféle kiegészítő termékekkel, tehát például egérrel, billentyűzettel és többek között egy mikrofonos fejhallgatóval is. Joggal merülhet fel bárkiben, hogy annyi szükség van egy újabb gamer headsetre, az amúgy is telített piacon, mint a pokolban egy hősugárzóra. Azonban a vállalat csavart egyet a dolgon, és egy egyáltalán nem szokványos megoldással lépett elő a Galea 500 képében.

Acer Galea 500
Acer Galea 500 [+]

A meglehetősen bumszli fejhallgató ugyanis megkapta a 3D Soundscape technológiát, amely folyamatosan monitorozza a használója fejmozgását, és ahhoz igazítja a térhatású hangzást. Magyarul, ha meghalljuk, hogy tőlünk jobbra egy zombi kaparászik, és erre hirtelen megfordulunk, akkor úgy fogjuk érzékelni, mintha szemből, majd balról érkezne a csábító mormogás, szürcsögés. Ez tényleg elég ígéretesnek tűnt, úgyhogy amint lehetett, még azon melegében az IFA-n kipróbáltuk gyorsan az eszközt működés közben.


[+]

Nos ezt az effektet tényleg tudja a Galea 500, ami valóban elég különleges élmény. Késleltetés nincs, és egész valósághűnek tűnt a dolog, szóval abszolút életképes fejlesztésnek tűnik. Az már más kérdés, hogy a használat során olyan érzést kelt a termék, mintha a hangszóróházakban két nagy, viszonylag nehéz golyót helyeztek volna el. Ha pedig gyorsan mozgatjuk a fejünket, akkor ez egy kicsit kellemetlen, de idővel biztos meg lehet szokni. A hangminőség terén semmi extrát nem produkált (hibákat sem), de azért ez a tíz perc elég kevés ahhoz, hogy ezzel kapcsolatban messzemenő következtetéseket lehessen levonni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés