IFA 2016: egy újabb kisebb márka újabb remek OLED tévéi

A nagy múltú Metz egy 65 és egy 55 hüvelykes, síkképernyős OLED televízióval lépett színre.

Korábban volt arra példa, hogy a kisebb gyártók is megpróbálkoztak saját OLED tévé prototípusok kiállításával az IFA-n, de bizony sokszor előfordult, hogy a képminőség borzasztó volt. Úgy tűnik, hogy most változik ez a trend, hiszen egyre több másod-harmadvonalbeli gyártó mutatja be remek képminőséget produkáló OLED televízióját.

Metz Novum
Metz Novum [+]

E konszernek sorát erősíti mostantól az a komoly múlttal rendelkező, ám most már a kínai Skyworth tulajdonában lévő "német" Metz is, amely Berlinben mutatta be Novum családba tartozó, saját OLED tévéit. Az 55 és 65 hüvelykes képátlóval bíró, síkképernyős modellekbe a 10 bites, 3D kompatibilis paneleket az LG szállította. Az Ultra HD felbontású HDR tartalmak megjelenítésére is képes televíziók az átlagosnál jóval komolyabb, 80 wattos névleges kimeneti teljesítményt produkáló, a nézők felé fordított hangszórókat használó integrált hangrendszerrel rendelkeznek. Alkalmunk nyílt egy rövid időre közelről is szemügyre venni e televíziókat, és ennek alapján azt mondhatjuk, hogy a kép minőségében abszolút felveszik a versenyt a prémium kategóriás LCD tévékkel is

Metz Novum OLED tv
Metz Novum OLED tv [+]

Hogy mennyibe is fognak kerülni, arról a vállalat egyelőre még nem szolgált konkrét információkkal, viszont az tény, hogy muszáj lesz viszonylag kedvező árat belőni, mert egyébként nem lesz esélyük a nagyokkal szemben. Mivel a Metz elsősorban Európában erős, ezért ez a lépés azt feltételezi, hogy a kínai Skyworth e televíziókon keresztül próbál majd meg még erősebb pozíciókat kiépíteni a régióban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés