Élőben prezentálta CXL-es CMS memóriáját az SK Hynix

A prototípust az OCP Global Summit 2022 rendezvényen lehetett megtekinteni.

Az SK Hynix már a nyáron beszélt a CXL szabványú, ezen belül is CXL 2.0-s memóriájáról, mostanra viszont előálltak egy CXL-re épülő úgynevezett CMS (Computational Memory Solution) rendszerrel, amit az OCP Global Summit 2022 rendezvényen állítottak ki.

Hirdetés

[+]

A prezentációhoz az SK Telecom segítségét vették igénybe, ugyanis az érintett céggel közösen optimalizálták a prezentált CMS (Computational Memory Solution) prototípust, amely 512 GB-os kapacitást kínál. Ennek a dizájnnak az a lényege, hogy nem csak adatokat tárol, hanem számításokat is végez, ami különösen hasznos pár nagy adatmennyiséget igénylő munkafolyamatnál, hiszen amellett, hogy gyorsítja a feldolgozást, még tehermentesíti a host processzort is.


[+]

Az alapkoncepciót látta már többször is a piac, egyes fejlesztések meg is vásárolhatók, viszont az iparágon belül ez az első olyan számításokat végző memória, amely a CXL szabványra építkezik.

Az SK Hynix alapvetően nagy jövőt lát a konstrukcóban, és valószínűleg nem kopogtatnak rossz ajtón, mivel a gépi tanulással és adatszűréssel kapcsolatos munkafolyamatok sokat profitálhatnak ebből a dizájnból. A tényleges termékek ugyanakkor még messzebb lehetnek, de a prototípus működése bizakodásra ad okot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés