Hirdetés

Meghozta első CXL 2.0-s memóriáját az SK Hynix

A szükséges szöftverkörnyezet is érkezik Heterogeneous Memory Software Development Kit néven.

Az SK Hynix bejelentette első, CXL szabványú, ezen belül is CXL 2.0-s memóriáját, amely az új adatközpontok hasznos építőköve lehet, ha memóriaintenzív feladat futtatásáról van szó.

[+]

A friss fejlesztésen DDR5-ös, 24 gigabites, 1anm nevű, 10 nm-es osztályú node-on készülő memórialapkák találhatók, amelyek által 96 GB-os kapacitást kínál a vállalat, méghozzá EDSFF (E3.S) formátumban, a bekötésre pedig x8-os PCI Express 5.0-s interfészt használnak, amelyen keresztül a CXL protokoll működik, természetesen a megfelelő képességekkel rendelkező szerverplatformokon belül.


[+]

Mivel a CXL memória az adott CPU-hoz kapcsolódó DDR5-ös rendszermemóriát egészíti ki, a programozásához szükség lesz egy olyan szoftverkörnyezetre, amivel a heterogén memóriastruktúrát kezelhetik is az alkalmazások, és ezt az SK Hynix HMSDK, azaz Heterogeneous Memory Software Development Kit néven biztosítja. Egyelőre csak a partnerek kapják meg az újdonságot, de a terv az, hogy a negyedik negyedév során nyílt forráskódúvá teszik, így könnyen hozzáférhetővé válik. Igazából senki nem késett még le semmiről, mert egyelőre nem érhető el olyan szerver, ami képes lenne kezelni a fentebb említett memóriát, de jövőre lesz több alternatíva is, tehát érdemes barátkozni a változásokkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés