Hirdetés

Hűtőáradat házakhoz és videokártyákhoz

Apróbb, de annál lényegesebb vérfrissítésen megy át a hűtők piaca. Az NZXT és az EKL igényesen kivitelezett ventilátorokat hoz forgalomba. A Zalman pedig az olcsóbb grafikus kártyák lehűtésében lát lehetőséget, így az új, VF770 jelzésű hűtőjükkel a felhasználó a visszafogottabb teljesítménnyel rendelkező VGA-kból préselheti ki a maximumot.

Az NZXT három új ventilátorral gazdagítja a szegmens kínálatát, melyek 12, 14 és 20 cm-es méretben lesznek elérhetők. A termékek percenként 1300 fordulatot tesznek meg, ami a legnagyobb megoldás esetén már 38 dBA-es zajszintet eredményez, de a légszállítása 166 cfm is lehet. A két kisebbik verzió valamivel visszafogottabb, 25 dBA-es zajszintet generál, és kevésbé kavarja fel a levegőt.


NZXT FN 120, 140 és 200 [+]

Az NZXT új és egyben első ventilátorai még ebben a hónapban forgalomba kerülnek, a fogyasztói áruk 3 és 15 dollár között lesz.

Az EKL most csak egyetlen légkavaróval nevez a versenyre. A Föhn120 Wing Boost névre keresztelt termék 12 cm-es mérettel rendelkezik, a percenkénti fordulatszáma pedig 500 és 1500 között állítható. A működés közben keletkező rezgéseket gumis felületek nyelik el, így a hangkeltéshez csak a forgó motor tesz hozzá. A gyártó mérései szerint a zajszint maximális értéke 20 dBA alatt van.


EKL Föhn120 Wing Boost [+]

Az óránként 108 m3 levegőt átpasszírozó termék várhatóan a CeBIT-en mutatkozik be, a fogyasztói ára viszont ismeretlen.

A Zalman a VF770 nevű hűtőjét húzta elő a kalapból, amely a kisebb hőtermeléssel rendelkező kártyákkal képes megbirkózni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a termék maximum az NVIDIA GeForce GT 240-re és a Radeon HD 5670-re szerelhető fel. A 150 x 85 x 31 mm méretű, 160 gramm tömegű megoldás nem tartalmaz hővezető csövet, és teljesen alumíniumból készül. A 8 cm-es, vékony kivitelű ventilátor percenkénti fordulatszáma 1500 és 2650 között változtatható, az utóbbi értékhez a gyártó elmondása szerint 28 dBA-es zajszint tartozik.


Zalman VF770 [+]

A VF770 elmaradhatatlan kellékei a kisméretű bordák, amelyek a videokártya memórialapkáira szerelhetők fel. Az új Zalman hűtő február közepétől lesz elérhető, az ajánlott fogyasztói ára 30 dollár lesz.

A termékről a további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés