Hirdetés

Hatékony hűtők a hétre

A Cogage cég idén júniusban alakult a Thermalright mérnökei által. Céljuk a jó teljesítményű, de elérhető árú hűtők elkészítése. A napokban mutatták be a True Spirit és az MST-140 után a harmadik processzorhűtőjüket, amely Arrow, azaz nyíl névre lett keresztelve.

Cogage [+]
Cogage Arrow [+]

A blokk felülről valóban egy nyílvessző tollára emlékeztet. A hűtő 147 x 123 x 160 mm-es méretekkel rendelkezik, a tömege pedig 825 gramm. A processzorral érintkező alapja nikkel bevonatú rézből készült, a két részre osztott lamella-oszlopokat pedig alumíniumból gyártották. A két tornyot négy, egyenként 8 mm-es hőcső köti össze, amelyek nem érintkeznek közvetlenül a processzorral. Az Arrow kompatibilis az LGA775, LGA1156 és LGA1366-os Intel foglalatokkal, illetve egy hamarosan elérhető, külön kérhető átalakítóval Socket AM2, AM2+ és AM3-as processzorokkal is lehet majd használni.

Cogage [+]
Cogage Arrow [+]

A hűtőhöz jár egy 12 cm-es ventilátor is. Összesen három légkavarót (120 vagy 140 mm-eseket) is illeszthetünk rá, ugyanis a két torony közé éppen befér egy 38 mm széles szélgép. A Cogage újdonságának megjelenéséről és árazásáról egyelőre nincs információ.

Cogage [+]
Cogage Arrow ventiátora [+]

A Cooler Master egy 120 mm-es ventilátort leplezett le, a mágikus hangzású Excaliburt. A szélkerékben elsőként alkalmazták a Barometric Ball Bearing (BBB) technológiát. Az eszköz kilenc különleges kialakítású erős lapátjával magas légnyomású közeget hoz létre, így csöndesebb, hatékonyabb és megbízhatóbb működést ér el. Az élettartama a gyártó szerint elérheti a 100 000 órát is.

Cooler Master Excalibur
Cooler Master Excalibur

A három darabból álló fémkeretes váz oldalán található méhsejtszerű minta nem csak a díszítést szolgálja, hanem a ventilátor alacsony sebességénél növeli a légmozgást, míg magas tempónál a lyukak segítenek visszafogni a zajt a turbulencia és a vibráció csökkentésével. Maguk a lapátok is háromszög formával rendelkeznek, ami a szélzajt veszi vissza. Az Excalibur tisztítása egyszerű, mivel a lapátokat le lehet szedni a keretről.

Cooler Master Excalibur
Cooler Master Excalibur

Az Excalibur pontos megjelenéséről és áráról még nem nyilatkozott a Cooler Master.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés