Hirdetés

Különleges PC-ket mutatott be a HP

A Pavilion Wave és az Elite Slice főleg a külső tekintetében újít, de a képességek sem lettek rosszak.

A HP az ősszel két új PC-t hoz forgalomba Pavilion Wave és Elite Slice névvel. Ezek elsődlegesen a külső tekintetében újítanak, ugyanakkor belső értékekkel is rendelkeznek, amit lentebb ki is fejtünk.

HP Pavilion Wave HP Pavilion Wave HP Pavilion Wave
HP Pavilion Wave [+]

A HP Pavilion Wave a két rendszer közül a nagyobb és a gyorsabb, amit annak köszönhet, hogy a méretei miatt ezt jobban lehet hűteni. A szövettel borított, Apple Mac Pro géphez hasonlító házban hatodik generációs Intel Core processzor lehet, ami mellé 16 GB-nyi DDR4-es rendszermemória, valamint maximum 2 TB-os merevlemez társítható. Utóbbi ugyanakkor lecserélhető két darab 128 GB-os SSD-re, illetve opcionálisan egy 4 GB-os fedélzeti tárral rendelkező AMD Radeon R9 M470 jelzésű VGA is kérhető bele.

A rendszer különlegességét az integrált Bang & Olufsen hangszóró adja, amely felülre lett beépítve és 360 fokban sugározza a hangot. Természetesen a Wi-Fi és a Bluetooth modul a PC része, ahogy a három darab USB 3.0, az egy USB 3.1 Type-C, az egy HDMI és az egy DisplayPort interfész is. Beépített mikrofon is van, amivel az előtelepített Windows 10 személyi asszisztenséhez lehet beszélni. A HP Pavilion Wave a hónap végétől lesz elérhető 549 dolláros kezdőáron.

Az Acer Revo Buildre hasonlító HP Elite Slice már egy jóval kisebb PC, ráadásul ez a fejlesztés a modularitást helyezi előtérbe. Az alapmodul 16,5 x 16,5 mm-es alapterületű és 3,5 mm magas megoldás, amibe maximum 35 wattos TDP kerettel rendelkező Intel Core i7-6700T processzor választható, maximum 32 GB-nyi DDR4-es rendszermemóriával, illetve maximum 512 GB-os NVMe SSD-vel. Természetesen az alapfelszereltség része az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a Gigabit Ethernet, két USB 3.0-s port, valamint a HDMI és a DisplayPort kimenet.

HP Elite Slice
HP Elite Slice [+]

Opcionálisan kérhető a gépre a HP töltőmodulja, ami lehetővé teszi a kompatibilis mobil eszközök vezeték nélküli töltését. A vásárlás előtt azonban fontos észben tartani, hogy ez a töltőmodul később nem szerelhető fel, tehát előre el kell dönteni, hogy szükséges elemről van-e szó, vagy nem.

HP Elite Slice Audio modul
HP Elite Slice Audio modul [+]

A rendszerhez később érkeznek majd különböző modulok. Ezek közül az egyik az ODD modul, ami nevének megfelelően optikai meghajtót biztosít, de lesz VESA modul is, amivel a megfelelő vázakra rögzíthető a rendszer. Végül az egyik legfontosabb az Audio modul, ami Bang & Olufsen hangszóróval egészíti ki a szettet, és ebben van egy mikrofon is.

A HP Elite Slice teljes kiépítésben
A HP Elite Slice teljes kiépítésben [+]

A 700 dolláros kezdőárú, előtelepített Windows 10 operációs rendszerrel érkező főmodul különlegessége, hogy USB 3.1-es interfészen kell biztosítani a működéshez szükséges 60 wattnyi teljesítményt. Részben ehhez készült a HP QuadHD EliteDisplay S240uj jelzésű monitor is, ami a megfelelő USB kábellel képes kiszolgálni ezt az igényt. Utóbbi kijelzőről a HP nem árult el semmit, csak annyit, hogy októberben érkezik, méghozzá 430 dolláros áron.

Az Elite Slice csomag kap egy különleges verziót is, ami az Elite Slice for Meeting Rooms nevet viseli. Ez a konferenciákra tervezett rendszer alapból tartalmazza az Audio modult, illetve az Intel Unite szoftvercsomagot, valamint rendelhető hozzá a HP LD5511-es 55 hüvelykes kijelző. Ez a szett lényegesen drágább, hiszen teljes kiépítésben 2000 dollár körüli lehet a vételár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés