Hirdetés

HP Pavilion 15 notebook Star Wars köntösben

Külső

Amikor 2012 végén nagyjából 4 milliárd dolláros áron hozzájutott a Disney birodalom a Lucasflimhez és vele a Star Wars univerzumhoz, világos volt, hogy a 2015 végére meghirdetett újabb Csillagok Háborúja filmmel egy óriási, kiegészítőkre épülő bizniszgépezet indul majd el. Ennek egyik része lett a HP-vel közösen elkészített notebook is, amit még tavaly októberben harangoztak be, és az új trilógia első részének hazai premierjekor nálunk vendégeskedett egy kicsit.

Alapvetően egy HP Pavilion 15-ről van szó, amit az Erő sötét oldalának stílusában díszítettek ki. Meg kell hagyni, kifejezetten jól sikerült a dizájn, aminek kulcsszereplői a Sötét Oldal fő karakterei, vagyis Darth Vader és a birodalmi rohamosztagosok, a notebook dobozán pedig feltűnik Kylo Ren maszkja is. Alaposan odafigyeltek a részletekre, a notebookot védő habszivacsokba például TIE vadászt faragtak, a csomagnak pedig egy menő notebookskin is a része. Egyes országokban jár hozzá még a HP Z4000-es egerének Vader nagyúrral díszített változata, nálunk ezt külön lehet megvenni. Legalábbis a készlet erejéig, mert az egyedi dizájnos notebook csak korlátozott példányszámban érhető el.

Érintésre kicsit érdekes, matt a fedél, belül a csuklótámasz és a billentyűzet környéke viszont selymes, enyhén csúszós. Határozottan jól választották ki a 15,6 hüvelykes kijelző paneljét, ami Full HD felbontású, matt felületű és IPS technológiás. Alatta a klaviatúra gombjai vörös pereműek, háttérvilágításuk is ilyen színű. A csuklótámaszba a lehetségesnél lényegesen kisebb touchpadet vágtak, érintőfelületbe integrált gombokkal.

Csatlakozók terén az elvárható szintet hozza az egyedi festésű Pavilion 15. Három USB aljzatából kettő gyors, USB 3.0-s, a régi D-Sub képkimenetet elhagyták róla, csak HDMI van. Szerencsére az Ethernet port viszont nem maradt le, ráadásul gigabites sebességű. A két és fél centiméter vastag gépházba lazán belefért az optikai meghajtó és a tisztességes méretű szellőráccsal felszerelt hűtés. A gép alján viszont nincs szerviznyílás, a memória bővítéséhez, merevlemez cseréjéhez vagy éppen a hűtés tisztításához le kell szedni a teljes, oldalakkal közös elemet alkotó fenéklemezt, amit tíz csavar tart. Legalább az akku leszedhető kívülről, de sajnos mindössze 41 wattórás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés