2019. július 22., hétfő

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

Dupla kijelzővel indul harcba a HP legújabb gamer notebookja

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az Omen széria friss tagjának borsos áráért cserébe nem csak egy plusz érintőkijelzőt, de csúcshardvert is kapunk.

A HP bemutatta legújabb Omen szériás notebookját, amely az Omen X 2S nevet kapta. Az utótag a 2 Screen rövidítése lehet, ugyanis a 15,6 hüvelyk képátlójú, Full HD vagy 4K felbontású (előbbi 144, utóbbi 60 Hz képfrissítésre képes) IPS megjelenítő alatt egy 6 hüvelykes Full HD-s érintőkijelző is helyet kapott. A gyártó szerint ezzel egy jelentős piaci rést tömnek be, hiszen felméréseik szerint a játékosok 82 százaléka játék közben mobileszközöket használ üzenetküldésre, ezzel elkerülve az „Alt-Tab” billentyűkombináció használatát.


[+]

A másodlagos kijelzőn nem csak gyorsgombokat állíthatunk és ablakokat húzhatunk be (például Spotify, Twitch, YouTube, Discord), hanem lehetőségünk van valós időben rátükrözni a főképernyő egy kijelölt területét, ezzel dedikált helyet biztosítva például egy játék térképének. Mivel ez a plusz megjelenítő közvetlenül a monitor alatt helyezkedik el, ezért a – gombonként állítható RGB világítással megtámogatott – billentyűzet és a numerikus gombsorként is funkcionáló touchpad a notebook alsó felének hozzánk közelebb eső részére került.


[+]

A 20 mm vastag, 2,35 kg tömegű fém gépházba többféle hardver is kerülhet, processzorból 9. generációs Intel Core i7 vagy i9, grafikus vezérlőből pedig NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q vagy 2080 Max-Q közül választhatunk. A memória mérete maximum 64 GB lehet, míg adattárolóból 2 TB kapacitású SSD jelenti a csúcsot. A gép hűtéséről a gyártó saját Omen Tempest hűtőrendszere gondoskodik, amelyben hagyományos, szilikonos hűtőpaszta helyett Thermal Grizzly-féle folyékony fémmel oldották meg a hőelvezetést, a HP állítása szerint ezzel nagyjából 28%-kal több képkockasebesség érhető el az Apex Legends lövöldében.


[+]

A csatlakozók között mindent megtalálunk, amire egy játékosnak szüksége lehet, ide tartozik a három darab USB 3.1 Type-A, egy Thunderbolt 3 port, egy HDMI 2.0b kimenet, valamint egy Gigabit Ethernet és egy 3,5 milliméteres jack csatlakozó. A HP Omen X 2S várhatóan júliusban kerül piacra, az alapmodellért (Intel Core i7-9750H, NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q, 16 GB DDR4 memória, 512 GB SSD) 3200 dollárt kell kicsengetnünk. Szintén júliusban érkezhet egy 240 Hz képfrissítésre képes monitorral szerelt variáns is, ezzel kapcsolatban azonban nem árultak el több részletet.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.