Hirdetés

Alaposan felfrissíti mobil kínálatát a HP

A HP a Computex alkalmával alaposan frissíti mobil termékeinek kínálatát, melyet az elmúlt években főleg a windowsos gépek jellemeztek. Ez alapvetően nem változik meg, de láthatóan a Chrome OS és az Android is nagyobb szerepet kap. A vállalat továbbra is nagyon hisz az x360-as koncepcióban, mely tulajdonképpen az olyan notebookokat jelöli, amelyek 360 fokban átfordítható kijelzőt kapnak. Természetesen a fő cél, hogy a notebookra jellemző dolgok megtartása mellett tablethez hasonló élményt is kapjon a felhasználó, így a kijelző teljes átfordításával a billentyűzet ki is kapcsol, hogy ne zavarja a szórakozást. Az x360-as koncepció kap ENVY és Pavilion modelleket is. Az érintésre érzékeny kijelző alap, míg a rendszermemória kapacitása igen széles skálán választható meg, ahogy több esetben a megjelenítő felbontása is.

HP ENVY x360
HP ENVY x360

Az Envy x360 a 680 dolláros kezdőárával a drágább megoldások közé tartozik, továbbá a 15,6 colos kijelző következtében nem is lesz kicsi. Belsejébe Intel Core i3, i5 és i7 processzor is kérhető, és a grafikus vezérlő szempontjából be kell érni az integrálttal. A merevlemez kapacitása 1 TB, de igény esetén kérhető a gépben hibrid merevlemez is, ami drágább ugyan, de gyorsabb elérést biztosít a sűrűn használt adatokhoz.

A Pavilion x360 már tartalmaz 11 és 13 colos gépeket is. A kisebb kijelző esetében a gépben az Intel Bay Trail platformja dolgozik, míg a nagyobb megjelenítő mellett már választható AMD A6, A8 és A10, illetve Intel Core i3 és i5. Minden esetben a processzorba integrált grafikus vezérlő gondoskodik a megjelenítésről. Az adattároló alapesetben most is 1 TB. Az üzemidőt a sok választási lehetőség következtében a HP inkább tartományban adja meg. A 13 colos gépek üzemideje 6,25 és 8,25 óra között lehet, míg a 11 colos opció 4 és fél óráig bírja.

HP Pavilion x360
HP Pavilion x360

A Pavilion x360-as opciók közül az Intel platformra épülő megoldások 600 dollártól lesznek elérhetők, míg az AMD-s opciók 630 dollártól vihetők haza. Az extra árért cserébe az AMD-s gépekhez több szolgáltatás is jár, mivel ezek többek között képesek a mozgás- és arcfelismerésre is.

HP Split x2
HP Split x2

A Split x2 is frissül. Ez a modell nem sokban különbözik a korábbi verziótól, már ami a külsőségeket illeti. Belül azonban az Intel Bay Trail platformja dolgozik a korábbi Core megoldások helyett. Ezért cserébe csupán 600 dollár lesz az ára, de némi változás még, hogy az SSD-t HDD váltja fel, méghozzá 500 GB-os kapacitással. A korábbi modellben a HDD a dokkolóba került, de ez most eltűnt, és cserébe extra hely maradt az akkumulátor számára. A várható üzemidőről azonban így sincs adat, de a HP szerint ezen a téren lényeges előrelépés történt.

A fenti gépek természetesen a Windows 8.1 legfrissebb verzióját kapják meg, és június folyamán lesznek elérhetők.

HP Chromebook 11
HP Chromebook 11

A HP a Chrome OS és az Android felé rendre a Chromebookkal és a SlateBookkal nyit. Előbbit valamennyire már ismerjük, és ezt újította fel a HP. A 1366x768 pixeles kijelző megmaradt, és a rendszerchip szerepét is egy ARM-os, ám jelen esetben ismeretlen típusú Samsung Exynos lapka látja el, ami újabb a korábbi opciónál. A 2 GB rendszermemória és 16 GB-os adattároló nem változik. A HP továbbra is úgy gondolja, hogy a Chrome OS koncepciója elsődlegesen a felhős számítások erőltetése, így a felhasználó többet ér el a nagyobb üzemidővel, mint a nagyobb teljesítménnyel. Mindezért 250 dollárt kell majd fizetni.

HP SlateBook
HP SlateBook

A HP SlateBook már érdekesebb. Ez a masina egy notebook, ami Androidot futtat. A termék 14 colos érintésre érzékeny kijelzőt kap 1920x1080 pixeles felbontással. Belsejében NVIDIA Tegra 4 SoC dolgozik 2 GB memóriával. A HP a gyári Androidot nagyon picit módosította, hogy kedvezőbb legyen a dedikált billentyűzet kezelése, illetve előtelepítésre került a vállalat szoftverboltja, de a Google Play természetesen ugyanúgy elérhető lesz. A 400 dolláros újdonság üzemideje nagyjából 9 óra lesz.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés