HP Split x2: Windows 8-as tablet-notebook hibrid, Intel Atom nélkül

Hirdetés

A frissen bemutatott Tegra 4-es HP SlateBook x2 tablet mellett a gyártó egy x86-os tablet PC-t is prezentált. A 13,3"-es, 1366x768 pixeles érintőkijelzővel szerelt Windows 8-as hibrid, a HP Split x2 különlegessége a leválasztható, akkumulátos-billentyűzetes-touchpados dokkolóján túl, hogy nem Intel Atom processzorral, hanem azokkal az Y szériás, ULV-nél is alacsonyabb fogyasztású Intel Core i3/i5 Ivy Bridge processzorokkal érkezik, amelyek még az idei év elején debütáltak. Mindez logikus döntés, hiszen a HP-nek már van Intel Atom CPU-val szerelt Windows 8-as notebook-tablet hibridje; az Envy x2.


[+]

Az x2 jelzésnek megfelelően tehát a puha bevonattal ellátott Split is használható tabletként és notebookként egyaránt, noha a 13,3"-es méret a kényelem szempontjából nem éppen szokványos a tabletek között. Ezenkívül roppant érdekes és követendő megoldás, hogy a dokkolóba az említett beviteli eszközökön és az akkun felül egy 500 GB-os merevlemez is bekerülhet, amire valóban szükség lehet, hiszen a tabletben csak egy 64 vagy 128 GB tárkapacitású SSD foglal helyet, így a kötelező állományokon felül már nem sok hely marad egyéb célokra – példának okáért multimédiás állományok tárolására. Szintén a dokkolóra kerültek az USB 2.0-s és 3.0-s csatlakozók, valamint az SD kártyaolvasó és a HDMI kimenet. Magán a tablet részen is találunk kiegészítőket, mint például a microSD foglalat, a Beats Audio hangszórók és a Full HD-re képes 2 megapixeles HP TrueVision webkamera.

Sajnos pontos technikai paraméterek a 2,2 kg-os tömegen kívül most sem ismertek, ami annak tudható be, hogy a Split x2 megjelenése augusztusra tehető, kezdőára pedig 800 dollár körül alakul.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés