Olcsó mobil gépekkel megy neki a Chromebookoknak a Microsoft

Úgy tűnik, a Chromebook igazi sikertörténet lett annak ellenére, hogy erre semmi sem utalt, de a Microsoft nem adja fel harc nélkül az olcsó mobil termékek piacát, így ennek letámadására kidolgoztak egy stratégiát.

A terv persze nem túl eredeti, hiszen gyakorlatilag arról van szó, hogy az abszolút belépőszintű hardverrel rendelkező, Windows operációs rendszert futtató notebookokat a Chromebookhoz hasonló árszinten kell kínálni. A Microsoft példaként az Acer Aspire ES1-et hozta fel, amely 15,6 colos kijelzővel rendelkezik, benne pedig egy Bay Trail platformra épülő Intel Celeron processzor található 4 GB memóriával, illetve 500 GB-os merevlemezzel kiegészítve. Aligha létezik ennél lassabb notebook és nem is tud többet a minimum elvárt szintnél, de csak 250 dollárba kerül, és ezért a legnagyobb példányszámban eladott megoldásnak számít az Amazon webáruházában.

Az év végén a Toshiba egy kisebb, 11,6 colos megoldással támad majd, szintén 250 dollárért, illetve a Microsoftnál elmondták, hogy a HP több Stream kódnevű mobil gépet is tervez az ünnepi szezonra, melyek 100 és 200 dollár közötti ársávba neveznek.

Tulajdonképpen a Microsoft stratégiája igen egyszerű a Chromebookok ellen. Lényegében az egész terv kimerül az abszolút belépőszintű windowsos gépek és ennek vonzataként az operációs rendszer licencének árcsökkentésében, de talán nincs is többre szükség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés