Hirdetés

Olcsó mobil gépekkel megy neki a Chromebookoknak a Microsoft

Úgy tűnik, a Chromebook igazi sikertörténet lett annak ellenére, hogy erre semmi sem utalt, de a Microsoft nem adja fel harc nélkül az olcsó mobil termékek piacát, így ennek letámadására kidolgoztak egy stratégiát.

Hirdetés

A terv persze nem túl eredeti, hiszen gyakorlatilag arról van szó, hogy az abszolút belépőszintű hardverrel rendelkező, Windows operációs rendszert futtató notebookokat a Chromebookhoz hasonló árszinten kell kínálni. A Microsoft példaként az Acer Aspire ES1-et hozta fel, amely 15,6 colos kijelzővel rendelkezik, benne pedig egy Bay Trail platformra épülő Intel Celeron processzor található 4 GB memóriával, illetve 500 GB-os merevlemezzel kiegészítve. Aligha létezik ennél lassabb notebook és nem is tud többet a minimum elvárt szintnél, de csak 250 dollárba kerül, és ezért a legnagyobb példányszámban eladott megoldásnak számít az Amazon webáruházában.

Az év végén a Toshiba egy kisebb, 11,6 colos megoldással támad majd, szintén 250 dollárért, illetve a Microsoftnál elmondták, hogy a HP több Stream kódnevű mobil gépet is tervez az ünnepi szezonra, melyek 100 és 200 dollár közötti ársávba neveznek.

Tulajdonképpen a Microsoft stratégiája igen egyszerű a Chromebookok ellen. Lényegében az egész terv kimerül az abszolút belépőszintű windowsos gépek és ennek vonzataként az operációs rendszer licencének árcsökkentésében, de talán nincs is többre szükség.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés