360 fokban átfordítható kijelzős notebook-tablet öszvért mutatott be a HP

A HP is beszáll a 360 fokban nyitható kijelzős notebook-tablet hibrid masinák sorába, ahol például a Dell XPS 11 és a Lenovo Yoga már bizonyított. Az alapkiszerelésben 400 dollárra taksált 11,6 colos, 21,9 milliméter vastag és 1,36 kg-os Pavilion x360 kialakítását tekintve leginkább a Lenovo Yogára hasonlít, mind kialakításban, mind pedig funkciójában, azaz a tízujjas, HD felbontású IPS érintőkijelző azon túl, hogy teljesen visszahajtható (ezzel megvalósítva a tablet kialakítást), használható "sátor" és "állványos" üzemmódban is.


[+]

Mindezen túl a HP Windows 8.1 operációs rendszert futtató gépe viszont nem a mobil Haswell, hanem az Intel Bay Trail platformra, pontosabban négymagos Pentium processzorra épít, amit 4 GB memóriával és 500 GB-os HDD-vel egészítették ki (SSD-ről egyelőre nem esett szó). Ezek alapján már látható, hogy a HP a Lenovo alá ígér árban és némileg teljesítményben is, noha az akkumulátoros üzemidő egyelőre még kérdéses, mivel a kétcellás energiatároló kapacitásáról a gyártó nem adott felvilágosítást – bár 4 óránál többre nem számítunk aktív használat mellett.


[+]

Az új Paviliont igyekeztek fiatalos külsőbe burkolni, így a puha tapintású külső pirosban és ezüstben is elérhető lesz, míg a billentyűzet felőli oldalon mindkét esetben a szálcsiszolt alumínium dominál. A felszereltségre sem lesz majd panasz kategóriájában, a gép hangrendszerét ugyanis most is a Beats Audio szállítja, továbbá lesz rajta három darab USB port, teljes méretű HDMI, HP TrueVision HD webkamera, valamint a szokásos vezeték nélküli hozzáférést biztosító vezérlőkön felül Datapass 3G/4G hozzáférés is – ez utóbbi nem minden országban lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés