Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott az Amazon Kindle Fire tablet

Az Amazon nemcsak Kindle e-könyv-olvasóit mutatta be tegnapi eseményén, hanem végre a vállalat saját tabletje is debütált, mely a Kindle Fire nevet kapta, és az Android operációs rendszer kicsit átalakított változatát futtatja. A készülék 7”-es kijelzővel rendelkezik, mely 1024x600 pixeles felbontású (169 ppi) IPS érintőpanelt kapott, természetesen multi-touch bevitellel. Kicsi és könnyű lett a fire, mérete 190 x 120 x 11,4 mm-es, tömege pedig 413 gramm csupán.

Belül egy kétmagos, 1 GHz-es órajelű processzor dolgozik, állítólag egy Texas Instruments gyártmányú OMAP4 variáns, ami mellé 8 GB integrált flashalapú belső tárhely került. Ez utóbbi bővítése sajnos a jelek szerint nem lehetséges, és egyelőre azt sem tudni, hogy lesz-e nagyobb tárhelyes változat a Fire-ből. A készüléket IEEE 802.11b/g/n szabványokat ismerő Wi-Fi kártyával is ellátták, van microUSB 2.0 aljzata, jack fülhallgató csatlakozója, hangszórója és egy nagyjából 8 órás használatot vagy 7,5 órás videolejátszást lehetővé tevő akkumulátora is.

A támogatott formátumok között szerepelnek az AZW, TXT, PDF, MOBI, PRC, DOC, DOCX dokumentumtípusok, a HPEG, GIF, PNG, BMP képek és az MP3, MINI, OGG, WAV zenék, valamint MP4, VP8 videók. A Fire tehát már előrendelhető az említett 200 dolláros áron, ami nagyon csábító ajánlat. Persze, hogy ezt az alacsony árat elérjék, ki kellett hagyniuk néhány dolgot, így le kell mondanunk a webkameráról, a mikrofonról és a 3G modemről is, de például a tableteknél általában megszokott GPS-t, giroszkópot vagy gyorsulásmérőt sem találhatjuk meg benne.

Amire kell, arra viszont tökéletes tablet lehet a Fire, melynek megjelenésére még november 15-éig várnunk kell, egyelőre az Egyesült Államokban szállítják majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés