IFA 2011: bemutatkozott a csupán 7,7 mm vastag Toshiba AT200 Excite tablet

Úgy tűnik, a Toshiba őszre tartogatta nagy dobását, és az IFA kiállításra időzítette legújabb rekorder készülékének leleplezését, mely természetesen egy tablet. Az AT200 típusú, Excite kódnevű táblagép ugyan hardverét tekintve se gyenge, de fizikai tulajdonságai miatt lehet majd elsősorban népszerű. Nem is a kinézetre gondolunk, hiszen már megint egy sokadik tucattabletnek kinéző iPad-utánzatnak tűnik, viszont a vastagsága igazán figyelemre méltó: mindössze 7,7 mm-es, ami nagyjából egy normál ceruza átmérőjének felel meg. Ennek ellenére a szokásos 10,1”-es képátlójú panelt kapta, melynek felbontása végre nem 1024x600 pixeles, hanem a jóval szebb képet nyújtó 1280x800-as. Természetesen LED háttérvilágítású, és a beszámolók alapján a betekintési szögei sem rosszak.


[+]

Ez alatt egy kétmagos processzor, a Texas Instruments gyáraiból érkező OMAP 4430 dolgozik 1,2 GHz-es órajelen, bár a hivatalos specifikációi szerint ez az ARM Cortex-A9 magos változat legfeljebb 1 GHz-et tud csak. Mindenesetre a több jobb, és reméljük, hogy az akkuidőből sem vesz el sokat ez a kis plusz. Emellé 1 GB RAM-ot tettek, tárolóként pedig legfeljebb 64 GB-os flashalapú megoldás szolgálhat a kiviteltől függően.

7,7 mm!
7,7 mm! [+]

A mindössze 558 grammos készülék hátulján egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera kapott helyet egy vaku társaságában, és persze a szemközti, kisebb felbontású, videotelefonáláshoz használható párja sem hiányzik. Van továbbá microUSB, microSD és microHDMI csatlakoztatási lehetőség, sztereó hangszórók, ahogy a Wi-Fi és a Bluetooth sem maradt ki a kiegészítők közül.


[+]

Végül voltak olyan jók a tervezők, hogy ezek alá friss operációs rendszert is pakoljanak, így az Android 3.2-es Honeycomb változatával használhatjuk majd az Excite-ot. A készülék érkezésének pontos dátuma sajnos még nem ismert, annyit tudni, hogy a negyedik negyedévre tervezik piacra dobni, ahogy az áráról sem tudni semmit, de kíváncsian várjuk a további fejleményeket vele kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés