Tablet S néven érkezik a Sony formás táblagépe

Hirdetés

A Sony tavasszal leplezte le saját megoldásait a tablet témában. Az akkor S1 és S2 kódnévvel ellátott egyedi kialakítású és dizájnú modellekről azóta nem sokat lehetett hallani, azonban a héten újra a figyelem középpontjába kerülhettek. Az S1-et időközben átnevezték Tablet S-re, árusítása pedig a hónap folyamán végre megkezdődik.


[+]

A táblagépek piacán szinte kivétel nélkül egyenkészülékekkel találkozhatunk csak, rengeteg ugyanolyan modellel, melyeket szinte már megkülönböztetni sem lehet, így igazi felüdülés ezek közt a Sony megoldására nézni, mely aszimmetrikus külsőt kapott. Az egész úgy néz ki, mint egy kettéhajtott újság, de legalábbis szerintünk nagyon látványos és tetszetős a megjelenése. Végre a konfiguráció részletei is konkretizálódtak, így ezekről is be tudunk számolni.


[+]

A masina egy 9,4”-es képátlójú, 1280x800 pixeles felbontású, kapacitív érintőképernyőt kapott, ami alatt az 1 GHz-es órajelű Tegra 2 SoC dolgozik 1 GB memória társaságában, valamint egy 16 vagy egy 32 GB-os flashalapú tároló mellett. A tárkapacitás tovább is növelhető az SD kártyaolvasónak köszönhetően. A termék elöl rendelkezik egy VGA felbontású kamerával, illetve egy 5 megapixelesel hátul, valamint GPS vevőt is építettek bele. Csatlakozó közt találhatunk micro USB-t, akkumulátora pedig egy 5000 mAh típus lett. Természetesen a hálózati eszközök sem hiányoznak, tehát az IEEE 802.11b/g/n-es szabványokat ismerő Wi-Fi és a 2.1-es Bluetooth adapter is az alapfelszereltség része.

A Sony Tablet S az Android 3.1-es változatával fog érkezni 500 és 600 dolláros áron a 16 és 32 GB-os modellek esetében. Egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában kerül piacra, de remélhetőleg később Európában is megjelenik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés