Hirdetés

A Hisense a Google okostévé rendszere felé fordul

A vállalat a jelek szerint elengedheti a saját VIDAA smart platformját.

A Hisense egyike azon televízió gyártóknak, amelyek úgy döntöttek korábban, hogy saját okostévé rendszert fejlesztenek, és nem külső partnerhez fordulnak. A vállalat egy partnercége révén bele is vágott a VIDAA létrehozásába, és sikerült is eredményeket elérni e téren.

Korábban mi is kipróbáltunk olyan Hisense terméket, amely az említett okostévé rendszerre épült, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a platformmal a kínai konszern jó irányba indult, de az is tény, hogy még rengeteg munka lenne vele. Egyrészt bővíteni kellene az elérhető alkalmazás kínálatot, valamint a grafikus kezelőfelület is lehetne felhasználóbarátabb.

Bizonyos információk most arra engednek következtetni, hogy a cég a jövőben elengedheti a VIDAA platformot. A holding bejelentette, hogy magasabb kategóriás modelljei az idei évtől a Google TV okostévé rendszerre épülnek majd. Első hallásra nem volt világos, hogy mi indokolta ezt a döntést, hiszen a Hisense-nek valószínűleg lett volna elég pénze arra, hogy a kisebb alkalmazáskínálatból fakadó hátrányát idővel ledolgozza. De mint utólag kiderült, hogy ez csak az amerikai piacot érinti, ahol állítólag a Google rendszere iránt nagy az igény, és Európában, így hazánkban is marad a Vidaa platform.

Előzmények

Hirdetés