HIS: jön a Hydra chippel szerelt felsőkategóriás Radeon

Hirdetés

A HIS egy egészen egyedi Radeont jelentett be, mely Radeon HD 6970 IceQ Mix néven kerül az üzletekbe. A termék a Cayman GPU-ra épülő, és 1536 shader processzort használ, továbbá a magórajel is 880 MHz lesz. A 2 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti memória frekvenciája szintén a referenciaparamétereket követi, vagyis a lapkák effektív 5,5 GHz-en ketyegnek.


[+]

Az újdonság érdekessége, hogy a GPU egy Lucidlogix Hydra 200-as lapkán keresztül éri el a PCI Express csatolót, ami lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy bármilyen VGA-val kiegészítse a számítógépét, és a két termék a számításokat egymás közt megosztja. Természetesen nem kötelező a Hydra motort használni, így még egy Radeon HD 6970-nel hagyományos CrossFire konfiguráció is kiépíthető, de a HIS szerint a Hydra mellett nagyon jó eredményt lehet elérni egy Radeon HD 6800 szériás kártya társításával, sőt a GeForce-okat sem veti meg a rendszer. Fontos megjegyezni, hogy az esetlegesen társított GeForce esetében a CUDA és a PhysX szolgáltatás kikapcsol, ugyanis a Hydra motor aktiválása után a két társított VGA és természetesen a felhasználó nem érheti el a driver vezérlőpultját. Ez nem a HIS megoldásának hiányossága, mivel a Hydra rendszer az alaplapokon is így működik.


[+]

A kártya hátlapján két DVI, két mini DisplayPort 1.2-es és egy HDMI 1.4-es kimenet található, így három- vagy ötmonitoros Eyefinity konfiguráció kiépítésére van lehetőség. Sőt a HIS Eyefinity Mix technológiája lehetővé teszi, hogy a hárommonitoros mókához ne legyen szükség DisplayPort interfésszel rendelkező kijelzőre.


[+]

A hűtésről egy méretes, négy darab hővezető csövet használó rendszer gondoskodik, az aktív hőelvezetést pedig egy halkan dolgozó ventilátor látja el. A HIS Radeon HD 6970 IceQ Mix szállítása még a nyáron megkezdődik, és a vállalat mellékel egy kupont is a dobozban, melynek segítségével a vásárló letöltheti a DiRT 3 című játékot. A VGA ára sajnos nem derült még ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés