HD DVD-nyi adatot tárol az új Pretec pendrive

Hirdetés

A memóriák árának csökkenése, illetve kapacitásuk növekedése a flashalapú adattárolók piacára is jelentős ráhatással bír; a memóriakártyák, illetve a pendrive-ok mind több adat tárolására képesek, így bizonyos körülmények közt már az optikai elven működő adattárolóknál is kényelmesebb megoldást nyújtanak. A pendrive adathordozók hamarosan érkező legújabb generációja hozzávetőlegesen 16 gigabájtnyi adatot tárol, azaz több mint három egyrétegű DVD vagy egy HD DVD teljes adatmennyisége elmenthető rájuk.

A gyártók közül elsők között a főképp extravagáns megoldásairól, no meg szakmai rekordjairól híres tajvani Pretec rukkolt elő 16 gigabájtos pendrive-val; az I-Disk II 166x családba tartozó adattároló ráadásul nem csak kapacitását tekintve nyújt kiemelkedőt. Az új nagyágyú a gyártó állítása szerint – ahogy erre típusjelzése is utal – 166-szoros adatkezelési tempót ígér, azaz átviteli sebessége elérheti a 25 megabájt/másodperces értéket.

A Pretec legnagyobb kapacitású pendrive adattárolója szeptember végétől kerül tömeggyártásra, várható fogyasztói ára 500 euró (napi árfolyamon számolva körülbelül 140 000 forint) körül alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés