Hirdetés

Különleges pendrive-ok a Pretectől

A Pretec bejelentette pendrive méretű – és ténylegesen pendrive-ként is alkalmazható – e-Disk kártyaolvasóinak legújabb típusát. Az e-Disk II+ SD és MMC memóriakártyákat fogad, és támogatja a 8 bites busz révén a korábbiaknál nagyobb adatátviteli sebességet garantáló SD 1.1 és MMC 4.1 (MMCplus) szabványokat is.

Az eszközbe gyárilag 512 MB flashmemória kerül, melyet legfeljebb 4 GB kapacitású memóriakártyával lehet kiegészíteni; az SD és MMC mellett a kisebb méretű RS-MMC tárolókat is képes fogadni. Az e-Disk II+ tömeggyártása februárban kezdődik, a fent leírt modellen kívül várható más kártyatípusokat (miniSD, MS Duo) fogadó változatok piacra kerülése is.

Ugyancsak újak a Pretec kínálatában a biometrikus azonosításra képes pendrive-ok. Az i-Disk Touch ujjlenyomatolvasó lehetővé teszi, hogy csak az előre meghatározott (legfeljebb tíz) személy férhessen hozzá a rajta tárolt adatokhoz. Az eszköz nemcsak a hozzáférést teszi biztonságosabbá, hanem fájlokat vagy egész könyvtárakat is képes titkosítani, sőt, használható a PC lezárásához is. Az USB 2.0 interfésszel ellátott i-Disk Touch 512 MB, 1 GB és 2 GB kapacitású változatban érkezik, árat a Pretec egyelőre nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés