Pendrive-óriás a Transcendtől

Csaknem egy éve jelentette be a Transcend 8 gigabájtos JetFlash 2A tárolóját, amely a pendrive-ok között akkor legnagyobb kapacitásúak közé számított. A gyártó szorosan követi a flashmemória-technológia fejlődését, és legújabb, immár 16 gigabájtos JetFlash 2A modelljével is őrzi tagságát a legnagyobbak szűk klubjában.

Hirdetés

Az USB 2.0 csatolós pendrive-ba ültetett négy SLC NAND memóriachip nemcsak nagy tárhelyet, hanem a négycsatornás adatmozgatásnak köszönhetően nagy tempót is biztosít: az írási sebesség 20 MB/s, az olvasási pedig 25 MB/s. Ez ugyanakkor nem járt együtt a méret növelésével, az új JetFlash is 88 x 33 x 15 mm méretű, 24 gramm tömegű.

A Transcend a pendrive kiegészítő szoftveres funkcióit is gyarapította, így az használható PC-kulcsként is, a rajta tárolt adatokat AES eljárással lehet titkosítani, ráköltöztethető a levelezés, Internet Explorer alatt pedig a jelszavak és kedvencek tárolása is megoldható; mindezt pedig biztonsági mentési és szinkronizálási funkciók kerekítik le. A 16 GB-os, 399 eurós ajánlott áron piacra kerülő JetFlash 2A-ra élettartam-garancia jár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés