Hadrendbe áll a Cornice 12 GB-os mini merevlemeze

A Seagate és a Cornice a felhasználók szerencséjére nem csak a bíróság előtt bizonyul kérlelhetetlen ellenfélnek – a fejlesztőmérnökök konkrét termékekkel is igyekeznek hozzájárulni a versenyhez. A Seagate már februárban beharangozta a jelen negyedévben megjelenő, ST1.3 néven megújult egyhüvelykes merevlemezeit, melyek csúcskapacitása 12 GB.

A Cornice most egy ugyancsak 12 GB tárhelyet biztosító modellel kontráz. Ahogyan a Dragon termékcsalád többi tagja, az új tároló is elsősorban hordozható médialejátszókba kerül, ennek megfelelően ellátták a rázkódások káros hatásait (fizikai sérülés, az adatfolyam megszakadása) kivédő mechanizmusokkal. A 40 x 30 x 4,5 mm-es, standard interfésszel 11,5 grammot nyomó meghajtó esetében természetesen a takarékos üzemre is gondot fordítottak, így az a gyártó szerint egy átlagos médialejátszó energiaigényének mindössze 5 százalékából gazdálkodik.

A 12 GB-os Dragon nagy tételben való szállítása már ebben a negyedévben megkezdődik; listaára tízezres nagyságrendű rendelésnél 85 dollár. Az egyhüvelykes merevlemezek piacán ugyancsak fontos szereplőnek számító Hitachi egyelőre csak 6 és 8 GB-os Microdrive modelleket kínál, ám már régóta szó van egy 10 GB-os változat megjelenéséről is.

Előzmények

Hirdetés