Gyorsít a Sony is

A Sony a minap közzétette a kétrétegű DVD+R médiumok megírására képes, tavaly augusztusban bemutatott DRU-710A típusú DVD-írót leváltó új modell pontos paramétereit. A DRU-720A típusszámot kapott egység írási sebessége néhány ponton javult az elődhöz képest, így többek között az új író segítségével nem csak a DVD+R lemezek esetében lehetséges a 16x írási sebesség elérése, hanem megfelelő DVD-R lemez használata esetén is. Gyorsult továbbá a kétrétegű DVD+R és az újraírható médiumok maximális írási tempója is (a kétrétegű DVD-R írást nem támogatja a készülék).

 

Sony DRU-720A
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 4x CLV n.a.
DVD+R 16x CAV n.a.
DVD+RW 8x Z-CLV n.a.
DVD-R 16x CAV n.a.
DVD-RW 6x CLV n.a.
DVD-RAM n.a.
DVD-ROM / DL 16x / 8x
CD-R / -ROM 48x CAV / – n.a. / 40x
CD-RW 24x Z-CLV n.a.

A számítógéphez EIDE (ATAPI) interfészen csatlakozó DRU-720A további paraméterei megegyeznek az előző modellével, így az új egység is 2 megabájtnyi puffermemóriával rendelkezik, illetve a fejmozgatás sebessége is maradt a régi; DVD olvasásánál 135 ms az átlagos elérési idő, CD-t használva ez az érték 140 ms. A csomag részét képezi többek között a szinte teljes Ahead szoftverpaletta, illetve a fekete színű számítógépházak tulajdonosai által nagyra értékelt cserélhető fekete előlap.


Sony DRU-720A: az előd jegyeit hordozza

A Sony DRU-720A 120 és 150 dollár közötti áron kerül forgalomba, ami körülbelül 22-28 ezer forintos itthoni árcédulát jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés