Ismét megújítja DVD-íróját a Sony

Az utóbbi hetekben-hónapokban szerzett tapasztalatok alapján néhány gyártónál bevett gyakorlattá kezd válni, hogy szoftverfrissítésen keresztül (új firmware kiadásával) ruházza fel újabb és újabb funkciókkal korábban megjelent DVD-íróját. Vannak gyártók, melyeknél ez a gyakorlat mindeddig nem terjedt el piacpolitikai megfontolásokból, netán a korábbi termékek műszaki alkalmatlanságából eredően.


Forrás: CDRLabs

Többek között ilyen gyártó a Sony is, amely az optikai meghajtók piacán egy ideje jórészt csak a nevét adja más gyártók termékeihez. A cég most bejelentett új DVD-írója, a DRU-800A mindössze egyetlen lényeges paraméterében különbözik alig két hónapja bejelentett DRU-720A típusjelzésű testvérétől; az új változat immár képes kétrétegű DVD-R lemezek írására is, mégpedig a DVD+R DL adathordozókkal egyező 4-szeres maximális sebességgel.

 

Sony DRU-800A
Médium Írás Olvasás
DVD±R DL 4x CLV 6x
DVD+R 16x CAV 16x
DVD+RW 8x Z-CLV 8x
DVD-R 16x CAV 16x
DVD-RW 6x CLV 8x
DVD-RAM n.a.
DVD-ROM / DL 16x / 8x
CD-R / -ROM 48x CAV / – 48x / 48x
CD-RW 24x Z-CLV 32x

A Sony DRU-800A vélhetően április végén jelenik meg a világpiacon, induló ára a tengerentúlon körülbelül 95 dollár lesz (dobozos változat), ami jelenlegi árfolyamon számolva hozzávetőlegesen 19 000 forintos itthoni árcédulát jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés