A GPD kézikonzollal keresztezte a noteszgépet

A kínai cég 8 hüvelykes újdonsága Ice Lake processzort és gamepad stílusú extra kezelőszerveket kapott.

A kisméretű, hordozható gépekre specializálódott GPD bejelentette legújabb, Win Max névre keresztelt laptopját, mely ezúttal a játékosabb kedvű felhasználókat célozza meg. Ezt persze némi fenntartással kell kezelni, hiszen a tizedik generációs, négymagos/nyolcszálas Intel Core i5-1035G7 processzort hadrendbe állító, 207 x 145 x 26 mm-es masina egy integrált Iris Plus Graphics 940-es IGP-ra bízza a képi megjelenítés feladatát, amit "gamer" jelzővel illetni költői túlzás – azért a kevésbé gépigényes játékokból némi kompromisszum árán biztos ki lehet majd belőle facsarni játszható sebességet.


(forrás: GPD) [+]

Memóriából 16 GB-nyi, 3733 MHz-es LPDDR4X RAM-ot kapunk a pénzünkért, miközben állományainkat egy 512 GB-os M.2 NVMe SSD-n tárolhatjuk el – ha a későbbiekben nagyobbat szeretnénk, ügyeljünk arra, hogy egyoldalas modellt válasszunk!

(forrás: GPD) [+]

A 790 grammos készülék amúgy egy 1280x800-as felbontású (16:10 képarány, 189 PPI), 8 hüvelykes, érintésérzékeny IPS kijelzőt kapott, és a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet két felső sarkában két analóg kart (valamint egy D-padet, egy X, Y, A, B kvartettet és egyéb funkciógombokat) helyeztek el a tervezők, így a rekreációs délutánok során effektíve kézikonzolként is használható a notesz. A burkolaton egy USB 3.1 Gen2 Type-C és két USB 3.1 Gen1 Type-A portnak, egy gigabites Ethernet csatlakozónak, egy HDMI 2.0b aljzatnak, illetve egy microSDXC formátumú kártyaolvasónak szorítottak helyet.


(forrás: GPD) [+]

Ha szükségünk van komolyabb grafikus teljesítményre, akkor sem kell szomorkodnunk, ugyanis egy Thunderbolt 3 csatoló szintúgy található az eszközön, szóval a külső házban lakozó dedikált VGA csatlakoztatásával sem lesz probléma. A vezeték nélküli kapcsolódásról egy 5.0-s Bluetooth modullal kiegészített Wi-Fi 6-os egység gondoskodik, a lítium-polimer akkumulátor pedig 57 Whr kapacitású.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GPD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés